Ingrediënten
- 1 Peking eend
- 2 el boter
- 1 tl five spice kruiden
- 2 sinaasappels
- 1 hele ananas schoon geschild
- 1 tl zout
Voor de glacering
- 100 gr sinaasappel marmelade
- 1 tl honing
- 1 tl soja saus
- 100 ml ananasappel sap
- 1 tl gehakte gember
Voorbereiding
- Laat de eend op kamer temperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 160 ºC
- Schil de ananas, haal harde kern eruit en snij in plakken van 2 cm. dik.
- Was de sinaasappels en snij deze in plakken van 1 cm. dik
Bereiding
1. Smelt de boter in een kommetje, zodra deze gesmolten is voeg je de five spices poeder toe.
2. Maak de glacering klaar door alles in een kom te doen en deze goed samen te mengen tot een gladde massa.
3. Maak mooie gelijke inkepingen in het vel van de eend, snij in het vel maar niet in het vlees.
4. Kwast het boter kruidenmengsel goed op de eend boven en onderzijde, gebruik hiervoor eventueel een stuk citroengras zoals in de film (zie onder)
5. Strooi zout op de eend en vul de binnenzijde van de eend met de helft van de ananas en sinaasappel.
6. Bind de poten van de eend bij elkaar met (slagers)touw.
7. Rooster de eend nu een voor 1 uur in de oven.
8. Haal na 1 uur de eend uit de oven en kwast de bovenzijde met de glacering goed in. Voeg langs de eend de overgebleven ananas en sinaasappel toe en plaats de eend weer in de oven voor 30 minuten.
9. Haal de eend na een half uur weer uit de oven en glaceer nogmaals en rooster voor de laatste 30 minuten.
10. Haal de eend nu uit de oven en laat hem minimaal 10 minuten rusten voordat u hem aansnijdt.