Het Nieuw-Zeelandse landschap, gekenmerkt door weidse velden en ongerepte natuur, biedt het ideale omstandigheden voor een heerlijke bavette steak. Hier kunnen de dieren in harmonie met hun omgeving grazen op sappig, vers gras, dat rijk is aan voedingsstoffen. De overvloed aan schoon water en zuivere lucht draagt bij aan de gezonde groei van het vee.
Wat dit rundvlees echt onderscheidt, is het feit dat het antibiotica-vrij is. Dit getuigt van een toewijding aan zowel de gezondheid van de dieren als aan de hoogste voedselveiligheidsnormen. Geniet van de authentieke smaak van Nieuw-Zeelands grasgevoerd rundvlees, dat wordt gekoesterd in een idyllische omgeving en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.
Waar komt de bavette steak vandaan?
Deze bavette is afkomstig van Angus Hereford runderen en wordt geleverd door Greenlea, een toonaangevend familiebedrijf in Nieuw-Zeeland. Greenlea heeft een sterke toewijding aan kwaliteit, service en innovatie in elk aspect van hun productieproces, van uitbenen tot verpakken.
De runderen van Greenlea worden zorgvuldig geselecteerd van lokale boerenbedrijven in Nieuw-Zeeland, waar ze genieten van een dieet dat uitsluitend bestaat uit natuurlijk gras. Dit natuurlijke en grasgevoerde dieet leidt tot langzamere groei in vergelijking met graangevoerde runderen, waardoor het vlees rijker is aan Omega-3 vetzuren, hoewel het misschien iets minder mals is. Greenlea staat garant voor de puurheid van hun product, van de weilanden tot uw bord.
Algemene bereidingstips van een bavette steak
De bavette kan in de (grill)pan of op de bbq bereid worden.
1. Ontdooi de bavette 24 uur voor bereiding in de koelkast.
2. Haal het vlees minimaal 1 uur voor bereiding uit de koelkast.
3. Haal de bavette uit de verpakking en bestrooi het vlees met zout en smeer in met olie.
4. Zet de bbq aan of verhit de pan.
5. Grill de steak 3 tot 5 minuten per kant.
6. Leg de bavette 10 minuten afgedekt in aluminiumfolie.
7. Bestrooi het vlees met peper.
Tip: snijd de bavette tegendraads (haaks op de draad). Dit zorgt ervoor dat het vlees lekker mals blijft.
Vragen?
Wist je dat je bestelling gratis wordt thuisbezorgd bij besteding vanaf €65? Kies bij het bestellen zelf de bezorgdag. In de meeste gevallen leveren we dezelfde dag. Of wil je liever komen afhalen in ons vleesatelier? We zijn van woensdag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 12:00 uur. Mocht je nog een vraag hebben kijk eens bij veelgestelde vragen, of neem contact met ons op via [email protected] of via +31 70 201 70 34. We staan elke werkdag voor je klaar en kunnen je meer vertellen over de bavette steak uit ons assortiment.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1070107
- Herkomst: Nieuw Zeeland
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 35.99
- Samenstelling: 100% Grasgevoerd Rundvlees
