Bavette BBQ
Een bavette BBQ steak is een uitstekende keuze. Dit heerlijke stukje rundvlees is mals en dun en om die reden dan ook enorm populair in ons land. Hoewel er meerdere bereidingswijze mogelijk zijn met betrekking tot een bavette kiezen veel mensen ervoor om dit vlees te bereiden op de barbecue. Wij moedigen deze bereidingswijze dan ook zeker aan, aangezien het vlees hierdoor over een heerlijke smaak komt te beschikken. Binnen de webwinkel van LeJean heb je de keuze uit verschillende soorten bavette BBQ steaks en marinades. Bekijk ons volledige aanbod hierboven of lees verder voor meer informatie.
Een bavette BBQ steak
Voordat we je meer gaan vertellen over hoe je dit rundvlees nu het beste kunt bereiden op de barbecue willen we je eerst wat meer uitleggen over de bavette steak. Dit rundvlees wordt namelijk gesneden uit het dikste gedeelte van de buikwand. De Engelse benaming voor dit gedeelte is de ‘flank’ en vandaar dat een bavette steak ook wel een ‘flank steak’ wordt genoemd. Doordat het vlees tijdens het leven van de koe vrijwel constant in beweging is heeft het een goede doorbloeding en is er een lange draad in combinatie met vliezen in terug te vinden. Dit zorgt er dan ook voor dat het barbecue vlees minder mals is dan bijvoorbeeld bij andere steaks het geval is, maar in ieder geval ben je wel gegarandeerd van een overheerlijke smaak met een bavette BBQ steak.
De smaak van een bavette BBQ steak
Veel mensen zijn toch geïnteresseerd in de smaak van het vlees dat aanschaffen. Hoewel je de échte smaak van een bavette BBQ natuurlijk enkel en alleen maar ervaart door deze ook daadwerkelijk te bereiden en vervolgens te nuttigen doen wij graag ons uiterste best om de smaak zo goed als mogelijk voor je te omschrijven. Verwacht in ieder geval een Black Angus steak die vol met smaak zit, waardoor het niet noodzakelijk is om het vlees grof te marineren. Dit is natuurlijk wel mogelijk indien dit hetgeen is wat je wenst. Kies je voor de bavette truffelmarinade? Dan zal je direct opmerken dat deze al licht gemarineerd is met truffelolie marinade wat zorgt voor een hemelse smaak.
Bereiding op de barbecue
Nu dat je meer weet over de bavette BBQ steaks uit ons assortiment is het tijd om je meer te vertellen over de bereiding op de barbecue. Het is namelijk van groot belang dat je in staat bent om het vlees op de meest optimale manier te bereiden. Wanneer dit namelijk niet het geval is zal dit mogelijk ten koste gaan van de smaak van het vlees en hier zit je natuurlijk absoluut niet op te wachten. Zorg er dan ook altijd voor dat je het vlees voorafgaand aan de bereiding besprenkelt met een dunne laag (olijf)olie. Marineer het vlees vervolgens met kruiden of een rub naar keuze en verwarm de barbecue tot een temperatuur van 120ºC. Gril het vlees indirect tot er een kerntemperatuur van 50ºC is bereikt. Tot slot haal je de bavette BBQ steak van het vuur en laat je deze enkele minuten rusten, bij voorkeur onder aluminiumfolie, zodat het vlees nog goed warm blijft. Serveer het vlees vervolgens in gesneden stukken en in combinatie met andere ingrediënten naar keuze.
Bestellen bij LeJean
Een bavette BBQ steak bestellen bij LeJean is bijzonder eenvoudig. Plaats de varianten die je wenst te bestellen in je winkelwagen, vul alle gegevens in en reken vervolgens af. Indien je jouw bestelling op dinsdag t/m vrijdag voor 10:00 plaatst zal het vlees dezelfde dag nog geleverd worden. Bestellingen na 10:00 worden doorgaans binnen één werkdag geleverd. Wij leveren niet op zaterdag, zondag en maandag.
Doordat wij het vlees afleveren in een speciaal ontwikkelde EcoCoolBox ben je er altijd van verzekerd dat de bavette BBQ steak vers en bevroren wordt afgeleverd. Hiernaast is deze verpakking volledig recyclebaar en afbreekbaar en zelfs te hergebruiken.
Meer weten?
Heb je behoefte aan meer informatie over het vlees uit ons assortiment? Twijfel zeker niet om contact op te nemen met de medewerkers van onze klantenservice. Zij voorzien je namelijk graag van advies en meer informatie. Contact opnemen is telefonisch mogelijk door te bellen naar +31 70 201 70 34 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Online slager LeJean – jouw leverancier van een overheerlijke bavette BBQ steak.