Biefstuk BBQ
Binnen de webwinkel van LeJean VleesAtelier kan je terecht voor het bestellen van een heerlijke biefstuk BBQ. Wij bieden biefstukken aan die afkomstig zijn van verschillende runderen over de gehele wereld. Uiteraard leven onze dieren onder de meest gunstige omstandigheden en krijgen ze voeding van hoge kwaliteit. Dit komt de smaak van het rundvlees uit ons assortiment dan ook zeker ten goede en dit zal je dan ook direct merken op het moment dat je het vlees voor het eerst proeft. Voor een compleet overzicht van ons aanbod kan je de vleesproducten hierboven bekijken. Mocht het nu zo zijn dat je meer wilt weten over de herkomst van het vlees of dat je bijvoorbeeld andere vragen hebt over een biefstuk BBQ uit ons assortiment is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.
Wat is een biefstuk BBQ nu precies?
De meeste mensen zullen ooit in hun leven weleens een biefstuk hebben gegeten. Toch merken wij dat veel mensen niet precies weten waar dit vlees nu precies vandaan komt. Een koe heeft namelijk vele verschillende lichaamsdelen en veel van deze lichaamsdelen worden gebruikt voor de productie van vlees. Een biefstuk BBQ wordt echter gesneden uit de bovenbil van een koe. In deze bil zitten twee verschillende spieren, namelijk een grotere en een kleinere. De kleinere spier wordt ook wel de ‘kogel’ genoemd en een kogelbiefstuk is dan ook hiervan afkomstig. Hiernaast is het binnen onze webwinkel tevens mogelijk om te kiezen voor een ossenhaasbiefstuk of lamsbiefstuk. Dit vlees wordt gesneden uit de rug van de koe. Uiteraard beschikt ieder stuk vlees over een andere smaak en wij raden je dan ook zeker aan om deze verschillen zelf te ervaren. Gelukkig is het bijzonder eenvoudig om de verschillende biefstukken uit ons assortiment te bestellen. Wanneer je vervolgens de biefstuk BBQ gaat bakken en braden op de barbecue zal je dan ook zonder twijfel in staat zijn om een heerlijk vleesgerecht op tafel te zetten.
Een heerlijke biefstuk van LeJean
Bij LeJean VleesAtelier ben je altijd gegarandeerd van een biefstuk BBQ die afkomstig is van runderen die leven onder de meest gunstige omstandigheden. Zo leven onze Black Angus runderen in het zuiden van Australië in een gematigd klimaat. Dit klimaat is optimaal voor de ontwikkeling van de koeien en de combinatie van schone lucht en gigantische graslandschappen zorgt ervoor dat deze streek één van de beste ter wereld is voor het houden van runderen. Naast Australië leven onze runderen in de Verenigde Staten en Argentinië. Uiteraard is er ook hier sprake van uiterst gunstige leefomstandigheden en worden de runderen gevoerd met hoogwaardig voedsel, zoals gras, graan en maïs. Voor meer informatie over de herkomst van onze runderen verwijzen we je graag door naar de productinformatie van de desbetreffende biefstuk BBQ.
De perfecte biefstuk BBQ bereiden
Indien jij de maximale smaak uit je biefstuk wilt halen is het belangrijk dat je in staat bent om dit vlees op de juiste manier te bereiden. Hoewel de bereiding niet bijzonder veel voeten in de aarde heeft is het belangrijk om tijdens de bereiding goed op te letten. Uiteraard moet je als eerst nadenken over hoe je de biefstuk BBQ precies wilt hebben. Onze voorkeur heeft ‘medium-rare’, maar uiteraard is het mogelijk dat je zelf een andere voorkeur hebt. Zorg er in ieder geval voor dat je voorafgaand aan de bereiding de biefstuk laat ontdooien. Marineer het vlees vervolgens met peper en zout of bijvoorbeeld met een heerlijke BBQ rub uit ons assortiment. Zorg ervoor dat je de marinade een geruime tijd laat intrekken, zodat de kruiden goed in het vlees kunnen trekken.
Plaats vervolgens het vlees op de barbecue en bak op een indirecte wijze. Dit betekent dat je één gedeelte van de barbecue vrij houdt van kolen. Leg de biefstuk BBQ op dit gedeelte en keer het vlees regelmatig, zodat beide zijden goed gaar worden. Wij raden aan het om gebruik te maken van een kernthermometer, zodat je de kerntemperatuur van het vlees goed in de gaten kunt houden. Voor een knapperige rand is het belangrijk dat je de biefstuk BBQ laat afgrillen zodra er een kerntemperatuur van tussen de 45-50°C is bereikt. Hieronder vindt je een overzicht van de kerntemperaturen met de bijbehorende gaarheid.
- 50-52°C – rare
- 55-58°C – medium rare
- 60-63°C – medium
- 65-67°C – medium well
- 70°C of hoger – well done
Neem contact met ons op
Voor vragen of advies over barbecue vlees kopen is het mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice van online slager LeJean. Wij zijn telefonisch bereikbaar via het volgende nummer: +31 70 201 70 34 of het is mogelijk om een e-mail te sturen naar [email protected]. Wij zullen er in ieder geval zorg voor dragen wij al je vragen over een biefstuk BBQ uit ons assortiment spoedig en duidelijk zullen beantwoorden.