Buikspek BBQ
Wil jij binnenkort een smakelijke buikspek BBQ bereiden? Dan ben je bij LeJean aan het juiste adres voor het bestellen van dit heerlijke varkensvlees. Wanneer we het hebben over buikspek hebben we het in principe over vlees dat afkomstig is van de buik van een varken. Het vlees staat bekend om de zachte structuur en zit daarnaast boordevol smaak. Dit is dan ook precies de reden dat dit vlees de laatste jaren enorm veel aan populariteit heeft gewonnen in ons land. Voorlopig zien wij deze populariteit dan ook zeker niet afnemen. Uiteraard hebben wij binnen onze webwinkel meerdere mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een variant met en/of zonder zwoerd of maak kennis met de machtige smaak van onze Ibérico pancetta buikspek.
Wat is buikspek BBQ nu om precies te zijn?
Buikspek wordt al eeuwenlang gegeten en hoewel dit vlees tegenwoordig door iedereen uit onze samenleving wordt gegeten stond dit varkensvlees vroeger voornamelijk bekend als Hollands varkensvlees voor de mensen die het wat minder breed hadden. Dit komt doordat dit vlees relatief goedkoop is in de aanschaf, vooral wanneer je het vergelijkt met bijvoorbeeld een (ossenhaas)biefstuk. Doordat een buikspek BBQ uit ons assortiment minimaal 800 gram weegt is het mogelijk om voor meerdere personen een voordelig, maar uiterst smaakvol vleesgerecht te serveren.
De verschillende mogelijkheden bij LeJean
Mocht je al een vluchtige blik hebben geworpen op de mogelijkheden binnen ons assortiment zal je hebben geconcludeerd dat wij een buikspek BBQ in verschillende soorten aanbieden. Eén van de meest populaire varianten uit ons assortiment is de Ibérico pancetta buikspek. Dit vlees is afkomstig van Ibérico varkens die leven op het Spaanse schiereiland Iberië. Varkensbuik staat bekend om haar nootachtige smaak en deze smaak is terug te leiden naar het feit dat deze varkens grote hoeveelheden eikels consumeren die tijdens de herfstmaanden van de bomen naar beneden vallen. Daarnaast staat dit vlees bekend enorm sappig te zijn en heeft het tevens een nootachtige geur. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het hoge vetgehalte van deze buikspek BBQ in kwestie.
Hiernaast heb je tevens de keuze uit buikspek BBQ met of zonder zwoerd. De zwoerd is een vetlaag die rondom het vlees aanwezig is. Deze vetlaag zorgt voor extra smaak aangezien het vet tijdens het bakken in het vlees zal trekken. Hierdoor zal het vlees nog malser worden. Ben je niet zo’n fan van vettig vlees? Kies dan voor de buikspek zonder zwoerd.
Buikspek BBQ bereiden
Het is belangrijk om meer dan voldoende tijd uit te trekken voor het bereiden van de buikspek, aangezien je de beste smaaksensatie zal ervaren op het moment dat het vlees langzaam wordt gegaard. Voorafgaand aan de bereiding is het belangrijk om het vlees te laten ontdooien en eventueel te marineren met peper en zout of een BBQ rub. Mocht je een buikspek BBQ met zwoerd bereiden is het mogelijk om kruislings in het zwoerd te snijden, zodat de marinade uitstekend in het vlees kan trekken. Laat de marinade in ieder geval tot 24 uur intrekken. Vervolgens ga je aan de slag met het garen van de buikspek BBQ. Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 90-105ºC en grill het vlees op een indirecte wijze. Dit betekent dat je de buikspek niet direct boven de kolen plaatst. Maak gebruik van een kernthermometer om de kerntemperatuur van het vlees in de gaten te houden. Zodra de kerntemperatuur 75ºC heeft bereik haal je het barbecue vlees van het vuur. Controleer vervolgens of het vlees de door jou gewenste gaarheid heeft bereikt. Wanneer dit niet het geval is kan je het vlees nog even door laten garen. Laat de buikspek vervolgens enkele minuten rusten en serveer het vervolgens (in kleine plakken) aan je gasten.
Vragen en/of opmerkingen?
Voor vragen of opmerkingen kan je altijd terecht bij de medewerkers van online slager LeJean. Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 70 21 70 34 of het is mogelijk om je vraag door te sturen naar [email protected]. Wij voorzien je in ieder geval graag van meer informatie, zodat het ook voor jou mogelijk wordt om het maximale te halen uit de buikspek BBQ uit ons assortiment.