Rib eye BBQ
Een rib eye BBQ steak behoort tot één van de meest barbecue vlees op deze wereld. Dit rundvlees staat erom bekend enorm mals te zijn en beschikt daarnaast over een overheerlijke vetmarmering, waardoor jij een geweldige smaak zal ervaren. Hoewel dit vlees op meerdere manieren te bereiden is willen wij je aanraden om de rib eye op de barbecue te grillen. Uiteraard vertellen we je graag meer over dit heerlijke rundvlees en wij raden je dan ook zeker aan om verder te lezen voor meer informatie. Mochten je vragen na het lezen van de onderstaande tekst nog steeds niet beantwoord zijn raden wij je aan om contact op te nemen met onze klantenservice en je vragen over een rib eye BBQ steak te stellen aan onze medewerkers.
Wat is een rib eye BBQ nu om precies te zijn?
Een rib eye BBQ steak wordt gesneden uit, je verwacht het waarschijnlijk, uit de rib van een rund. Om preciezer te zijn bevindt dit vlees zich in de dunne lende waar overigens ook de entrecote uit gesneden wordt. Doordat het hier een spier betreft die tijdens het leven van een rund relatief weinig wordt gebruikt is het vlees enorm mals, maar daarnaast zal je tevens constateren dat er veel vetmarmering op het vlees aanwezig is. Zoals de meeste van jullie wel weten zorgt vet voor meer smaak en dit zorgt er dan ook voor dat een rib eye steak bijzonder smaakvol is. Tot slot is de naam van het vlees ontleend aan het feit dat er midden in het vlees een gedeelte met vet te constateren is. Dit werd in de loop van de jaren dan ook wel het ‘oog’ van het vlees genoemd. De Engelse vertaling van oog is ‘eye’ en wanneer je deze vertaling samenvoegt met het gedeelte van de rund waarvan het vlees afkomstig is weet je nu waar benaming vandaan komt.
Meer dan genoeg keuze
Bij LeJean VleesAtelier heb je uiteraard meer dan genoeg keuze wanneer het aankomt op het bestellen van een rib eye BBQ steak. Onze runderen leven namelijk over de gehele wereld, maar altijd onder de meest gunstige en natuurlijke leefomstandigheden. Zo hebben onze runderen in de Verenigde Staten, Australië, Uruguay en Argentinië meer dan genoeg bewegingsruimte, zijn ze vrijwel het gehele jaar door buiten en worden ze daarnaast enkel en alleen gevoed met natuurlijk voedsel. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van antibiotica om bijvoorbeeld het groeiproces van de runderen te versnellen. Dit zorgt er dan ook voor dat je verzekerd bent van het feit dat je 100% natuurvlees in huis haalt. Wil jij de smaak van dit vlees nu eens zelf ervaren? Wacht dan niet langer en bestel jouw rib eye BBQ steak vandaag nog via onze webwinkel. Overigens heb je ook de keuze uit Australisch Wagyu rundvlees of de welbekende tomahawk steak.
Bereiding van een rib eye BBQ
Een rib eye BBQ steak is in principe relatief snel te bereiden en dit heeft dan ook zonder twijfel bijgedragen aan de populariteit van het vlees. Wanneer je de meest optimale smaaksensatie wilt ervaren raden wij je echter wel altijd aan om het vlees op de barbecue te bereiden, aangezien het hierdoor mogelijk wordt om een overheerlijke rooksmaak te realiseren. Zorg er in ieder geval voor dat je de rib eye BBQ steak voorafgaand aan de bereiding op kamertemperatuur laat komen en marineer het vlees vervolgens met ingrediënten naar keuze. Dit kan een eenvoudige combinatie zijn van peper en zout, maar het is eventueel ook mogelijk om gebruik te maken van een BBQ rub uit ons assortiment. Zodra de marinade goed is ingetrokken verwarm je de barbecue tot een temperatuur van 230°C. Grill vervolgens de rib eye BBQ steak op een directe wijze. Dit betekent dat je het vlees direct boven de kolen legt. Voor een steak van zo’n 250g raden wij het aan om het vlees drie minuten per kant te bakken. Om de gaarheid van het vlees te controleren kan je gebruikmaken van een kernthermometer. Zodra de kerntemperatuur 52°C heeft bereikt is het vlees goed gegaard. Het resultaat? Een overheerlijke medium-rare rib eye BBQ steak. Laat het vlees tot slot enkele minuten rusten en vervolgens is het genieten geblazen.
Onze klantenservice
Uiteraard staan de medewerkers van online slager LeJean klaar om al je vragen te beantwoorden. Wij willen dan ook benadrukken dat het altijd mogelijk is om je vragen telefonisch of via de mail aan ons te stellen. Telefonisch contact opnemen met onze medewerkers kan door te bellen naar +31 70 201 70 34. Liever mailen? Maak in dit geval gebruik van het volgende e-mailadres: [email protected]. Wij helpen je graag verder met al je vragen over een rib eye BBQ steak uit ons assortiment.