Kipdijfilet zonder bot
Een kipdijfilet komt uit het bovenste gedeelte van de kippenpoot. Het verschil tussen kipdijfilets en kipfilets is niet alleen het deel van de kip. Kipdijfilets hebben een donkerdere kleur dan kipfilet en houden deze kleur vast bij het garen. Veel mensen vinden de kipdijfilets malser en sappiger dan kipfilets, maar hierover verschillen de meningen. Kipdijfilets zijn, net als kipfilet, makkelijk te bereiden en een goede basis voor een maaltijd.
Algemene bereidingstips kipdijfilet
- Ontdooi de kip in de koelkast gedurende 24 uur, heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
- Haal de kippendijfilets 15 minuten voor het bereiden uit de koelkast.
- Haal de kip uit de verpakking
- Breng de dijfilets op smaak met kruiden of gewoon rondom met zout en peper
- Verhit een koekenpan met roomboter of olijfolie op hoog vuur.
- Bak de dijfilets in 5 minuten rondom mooi bruin.
- Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag, laat de dijfilets voor circa 5 minuten rustig doorgaren
De kipdijfilet is:
- Sappig, knapperig en vol van smaak
- Klaar voor gebruik in de keuken
- Zonder been voor maximaal gemak!
- Vacuumverpakt in kleine porties van ca 300 gram
Over Biologische Polderhoen
Methode |
Biologisch Polderhoen |
Standaard Kip |
Ras |
Langzaam groeiende stugge rassen (Hubberd ras) |
Snel groeiend |
Slacht Leeftijd |
Minimaal 70 dagen |
35 - 40 dagen |
Ruimte |
Vrije buiten uitloop |
Schuur/Legbatterij |
Antibioticagebruik |
0% |
ja |
Aantal kippen per m2 |
8 kippen per m² maximum |
20 tot 25 kippenper m² |
Vrijloop gebied |
4 m² per kip voor ” bio ” keurmerk |
- |
Voer |
100% biologisch, mineralen en vitaminen, ten minste 70% zijn granen |
Geen standaard |
Garantie voor smaak en kwaliteit |
Regelmatige inspecties met organoleptische analyse |
- |
Controle door onafhankelijke derde |
Goedgekeurd door Skal |
- |
Het keurmerk voor biologische kip
Misschien ken je het keurmerk voor biologische kip wel: het groene logo met een blaadje van sterretjes erop. Dit keurmerk mag niet zomaar gebruikt worden. Alleen gecertificeerde bedrijven mogen dit, zoals wij dus. Door kip met dit keurmerk te kiezen, ben je zeker van 100% biologisch kippenvlees. En dat is goed voor jou, natuur én dier. Met deze keuze kan je een verschil maken. Meer leren over het keurmerk of ons biologisch kippenvlees? Lees dan snel hier verder.
Deze Polderhoen kipfilet heb je zo in huis
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 3015107
- Herkomst: Nederland
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: €26.59
- Samenstelling: 100% antibioticavrije en hormoonvrije kip.