Over de biologische kippenvleugels
Kippenvleugels zijn, zoals het woord al zegt, de vleugeltjes van de kip. Kippenvleugels zijn, net als kippenpootjes, supermals. Doordat kippenvleugels meer doorbloeding hebben, is het vlees donkerder en intenser van smaak dan kipfilet. De vleugels worden vaak eerst gemarineerd en dan gebakken. Deze kippenvleugels zijn nog niet gemarineerd, wat betekent dat je je eigen draai eraan kunt geven. Gebruik bijvoorbeeld de rub Rosemary's Chicken. Houd je van een beetje pittig? Ga dan eens voor Spanish Delight.
Wat is Polderhoen?
De Polderhoen kip, een Frans kippenras, groeit op in Nederland en is 100% biologisch. Deze kippen krijgen biologische granen en zaden, geen hormonen of groeibevorderende medicijnen, en kunnen vrij rond scharrelen, zowel binnen als buiten. Ze hebben ook toegang tot 'speelgoed', stro en daglicht, wat hen drie sterren van het Beter Leven keurmerk oplevert.
Het groene keurmerk voor biologische kip, met een blaadje van sterretjes, mag alleen door gecertificeerde bedrijven gebruikt worden, zoals wij. Door kip met dit keurmerk te kiezen, ben je zeker van 100% biologisch kippenvlees, wat goed is voor jou, de natuur en de dieren. Lees hier meer over het keurmerk en ons biologisch kippenvlees.
Algemene bereidingswijze biologische kippenvleugels
1. Haal het vlees uit de vriezer en laat dit een avond voor de bereiding ontdooien. Vergeten te ontdooien? Klik hier voor tips hoe je het vlees snel kunt ontdooien.
2. Smeer de kippenvleugels in met olijfolie of mosterd en strooi de rub naar keuze erop. Laat de gemarineerde vleugels een paar uur staan in de koelkast. Of als je tijd hebt: een nachtje is nog lekkerder! Tip: wikkel de kip in folie of een ziplock-zakje.
3. Haal de kippenvleugels een halfuur voor het koken uit de koelkast. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
4. Verhit een koekenpan op hoog vuur en doe een klontje boter of twee eetlepels olijfolie in de pan.
5. Bak de kippenvleugels, zodra de boter of olie goed heet is, rondom goudbruin.
6. Zet daarna het vuur laag. Laat de kippenvleugels rustig nog 10 minuten doorgaren en draai ze halverwege nog eens om.
Je kunt er ook voor kiezen kip te bereiden in de oven. Doe de kippenvleugels dan in een ovenschaal en bak ze ongeveer 30 minuten op 180 °C. Draai ze halverwege om.
Deze biologische Polderhoen kippenvleugels worden eenvoudig thuisbezorgd
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 3015104
- Herkomst: Nederland
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: €11.59
- Samenstelling: 100% Kippenvlees