Over de bizon entrecote
Bizonvlees, vaak aangeduid als 'het andere rode vlees', vertoont gelijkenissen met rundvlees, maar onderscheidt zich door aanzienlijk verschillende voedingswaarden. Bizonvlees biedt een overvloed aan voordelen, waaronder een hoger gehalte aan ijzer, vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren in vergelijking met rundvlees. Het is opmerkelijk dat bizonvlees twee keer zoveel ijzer als rundvlees en 75% meer eiwitten bevat. Daarnaast kenmerkt het zich door een verrukkelijke, zoete en rijke smaak die velen weten te waarderen.
Onze bizon entrecote wordt zorgvuldig gesneden uit het achterste gedeelte van de korte lende van de bizon, waardoor je kunt genieten van de beste smaak en textuur die dit bijzondere vlees te bieden heeft.
Waar komt de bizon entrecote vandaan?
Onze bizon entrecote is afkomstig uit de Verenigde Staten en Canada, waar de bizons gedijen in uitgestrekte, goed onderhouden landschappen. Bizons zijn een integraal onderdeel van het Noord-Amerikaanse ecosysteem, en we streven ernaar om dit in stand te houden door middel van duurzame bedrijfspraktijken. Het is belangrijk op te merken dat de bizonpopulatie niet als bedreigd wordt beschouwd. Wil je graag meer informatie over ons bizonvlees? Je kunt hier meer over lezen.
Leuke weetjes over de bizon
- Bizons zijn bijziend, maar hun slechte ogen worden ruimschoots gecompenseerd door hun uitstekend ruik- en hoorvermogen. Koeien en hun kalveren communiceren met elkaar door varkensachtige geluiden te maken en tijdens het paarseizoen hoor je de stieren op kilometers afstand brullen.
- Mannelijke bizons (stieren) wel 1,80 groot meter (schouderhoogte) kunnen worden en de vrouwelijke (koeien) 1,50 meter.
- De mannelijk bizons wel 1000 kg kunnen wegen en de vrouwelijke 500 kilo.
- Bizons kunnen twintig jaar oud worden. Koeien kunnen vanaf hun tweede levensjaar jongen krijgen, maar niet meer dan eentje per zwangerschap.
- Pasgeboren bizonskalfjes worden wel ‘red dog’ genoemd omdat ze bij de geboorte een oranje-rode vacht hebben. Ze worden geboren tussen eind maart en mei en een paar maanden na hun geboorte wordt hun vacht donkerder, krijgen ze de karakteristieke bult op hun rug en beginnen de hoorns te groeien.
Bereidingstips
- Haal de bizon entrecote steaks ongeveer 30 minuten voor bereiding uit de koelkast, zodat ze goed op kamertemperatuur komen.
- Houd de kruiden eenvoudig. Wij gebruiken een beetje geroosterde knoflook, grof zeezout, grof gemalen zwarte peper en een beetje olie.
- Beste kerntemperatuur voor bizon is medium: 54 °C.
Hier vind je meer informatie over hoe je de bizon lekker kan bereiden.
Bestel eenvoudig bij LeJean
Wist je dat je bij online slager LeJean zelf je bezorgdag kunt kiezen? En als je voor 10:30 uur bestelt, kun je het vanavond al in huis hebben! Elke bestelling wordt met zorg door ons klaargemaakt en ingepakt. Je bestelling wordt verzonden in een recyclebare en biologisch afbreekbare koelbox. De koelelementen in deze box zijn gemaakt van gerecycled papier. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31(0)702017034 of stuur een mailtje naar [email protected]. We helpen je graag.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 5030102
- Herkomst: Canada/USA
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: €80.95
- Samenstelling: 100% Bizon