Cadeautjes, brunches en diners: Kerstmis is een gezellige, maar ook drukke tijd. Kan je wel wat (unieke) kerstdiner ideeën gebruiken? We delen graag onze 5 favoriete wildgerechten die perfect zijn om te serveren tijdens het hoofdgerecht met kerst. Eet smakelijk!
Wildgerechten
Vlees van dieren die in het wild hebben geleefd wordt ook wel wildvlees genoemd. Die vrijheid zorgt ervoor dat dit vlees anders smaakt dan hoe we vlees normaal gesproken kennen. Wildvlees heeft namelijk die kenmerkende wild smaak. Dat wíl je toch met kerst serveren?
1. Fazant in chili- en tomatensaus
De fazant is met zijn sierlijke uiterlijk een opvallende vogelsoort. De wilde fazant eet allerlei verschillende bessen en kruiden, waardoor het vlees een unieke smaak en textuur krijgt. De smaak is fijn, kruidig en aromatisch. Zo’n bijzondere smaak vraagt natuurlijk om gegeten te worden tijdens het kerstdiner. Serveer het Maleisische recept fazant in chili- en tomatensaus en geniet.
Bekijk de video van chef Norman Musa voor tips & tricks
2. Wildzwijn steak met blauwe bessensaus
Met dit recept hoef je geen ingewikkelde rubs te maken: wat peper, zout en blauwe bessensaus doet al meer dan genoeg voor wildzwijn steak. Het vlees van een wildzwijn lijkt op varkensvlees, maar dan wat nootachtiger, zoeter en sappiger. Maak het gerecht helemaal af met aardappeltjes en worteltjes. De wildzwijn steak met blauwe bessensaus is lekker (en) snel klaar.
3. Reerug met dragonboter
Een hele reerug is een echt pronkstuk op tafel. En dat niet alleen, want reerug wordt ook gezien als een delicatesse. De fijne draden, de prachtige donkerrode kleur en het lage vetpercentage maakt de reerug een geliefde klassieker van de wildkeuken. Perfect om in zijn geheel te serveren met kerst dus. Het reerug met dragonboter en truffelolie recept is niet voor niets een favoriet.
4. Hertenbiefstuk met rabarberchutney
Zijn jij en je gasten echte fijnproevers en houden jullie van krachtige smaken? Ga dan voor hertenbiefstuk met rabarberchutney. Hertenbiefstuk is supermals en fijn van structuur. We omschrijven de smaak vaak als houtachtig. De rabarchutney is juist friszoet en daardoor de ideale tegenhanger.
Nog een voordeel van hertenbiefstuk: het is een relatief gezond stukje vlees, omdat het eiwitten, zink, selenium en vitamine B bevat. Verras je gasten met een speciaal en relatief gezond gerecht.
5. Koreaanse kwartels met pittige komkommer kimchee
Als het kerstdiner wel wat pittiger mag, zijn Koreaanse kwartels misschien wel perfect om te serveren. Hiermee geef je je kerstdiner ook een Aziatisch tintje. Let er wel op dat je rekening houdt met het aantal kwartels per persoon. Vaak wordt één kwartel gegeten als voorgerecht en twee als hoofdgerecht. Serveer met noedels.
Wildvlees met kerst
Wildvlees is niet alleen een culinaire traktatie, maar hiermee zet je ook echt iets unieks op tafel tijdens de feestdagen. Met deze recepten haal je het beste van de wildkeuken in huis en geef je je kerstdiner een bijzondere invulling. Of je nu kiest voor de verfijnde smaken van reerug of het Maleisische gerecht met fazant: jij en je gasten zullen gegarandeerd genieten.
Bij jou thuisbezorgd
Ideeën opgedaan voor jouw kerstdiner? Wacht niet langer en plaats je bestelling op tijd, zodat je op kerst kunt genieten van een heerlijk (wild) kerstdiner. Heb je vragen over ons wildassortiment of behoefte aan advies? Neem gerust contact met ons op. We staan op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur voor je klaar via +31 70 201 70 34. Liever een e-mail sturen? Dat kan natuurlijk ook. Mail je vraag naar info@lejean.nl en onze slager helpt je graag verder.