Perfecte bereiding
Het perfect bereiden van een stuk rundvlees kan lastig zijn, maar een kerntemperatuurmeter kan je helpen om de juiste gaarheid te bereiken. Want iedere vleesliefhebber weet: looking ain't cooking! Een kerntemperatuurmeter is niet alleen handig om te bepalen of jouw stuk vlees gaar is, maar met een thermometer ben je er ook zeker van dat alle bacteriën gedood zijn. Dat is wel zo fijn.
Soorten vleesthermometers
Er bestaan verschillende vleesthermometers. Zo heb je bijvoorbeeld een steak sensor; de sensor geeft - na bereiding - door kleurverandering aan of de steak rare, medium of well done is. Deze manier is makkelijk, snel en nauwkeurig. Daarnaast heb je ook vleesthermometers die tijdens de bereiding in het vlees zitten. Deze thermometers zijn ideaal bij langdurige bereidingen.
Tip: steek de thermometer altijd in het dikste gedeelte van het vlees.
Kerntemperaturen van rundvlees
Door middel van onderstaand tabel weet je precies wanneer jouw stuk rundvlees de gewenste gaarheid heeft! Laat het vlees na het bakken nog zo'n 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Houd er rekening mee dat de kerntemperatuur dan nog ongeveer 2 °C stijgt.
Benieuwd naar ons assortiment rundvlees? Klik dan hier.