De perfecte bereiding van varkensvlees
Varkensvlees is op verschillende manieren te bereiden. Maar hoe zorg je ervoor dat het stuk vlees perfect gaar is? Met een vleesthermometer en de juiste kerntemperatuur, behaal je makkelijk jouw ideale gaarheid. Wij raden voor varkensvlees een gaarheid van medium aan.
Haal het vlees op tijd uit de vriezer
Haal het vlees altijd 24 uur voor bereiding uit de vriezer en een uur voor bereiding uit de koelkast. Ben je vergeten het vlees op tijd uit de vriezer te halen? In deze blog lees je hoe je het stuk vlees alsnog snel kunt ontdooien.
Bereiding van varkensvlees
De beste manier om erachter te komen of het varkensvlees gaar is, is door een kerntemperatuurmeter. Door de kerntemperatuur te meten, kan het niet fout gaan! Er zit nog een voordeel aan een vleesthermometer: de juiste kerntemperatuur garandeert namelijk dat alle bacteriën onschadelijk zijn. Steek de thermometer altijd in het dikste gedeelte van het stuk vlees.
Tip: laat het stuk vlees na bereiding ongeveer 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
Kerntemperaturen varkensvlees
Met onderstaand overzicht weet je precies welke temperatuur het varkensvlees moet hebben voor een bepaalde gaarheid. Let er wel op dat de kerntemperatuur na bereiding nog 2 °C zal stijgen.
Hier vind je ons aanbod varkensvlees.