Elk jaar begint het wildseizoen in oktober. Vanaf dit seizoen kun je weer culinair genieten van stukken wild vlees, zoals wild zwijn, fazant en ree. In deze blog vertellen we alles over ons ree vlees.
Over de ree
De ree is een kleine hertensoort en geen aparte soort. De mannelijke ree noemen we een reebok en de vrouwelijke ree heet een reegeit. Reebokken zijn te herkennen aan hun korte gewei, dat ze elk jaar ‘afgooien’ en daarna opnieuw laten groeien. Reegeiten hebben geen gewei. Reeën leven in kleine groepen, vooral in bosrijke gebieden en open landschappen in Europa.
De smaak van wilde ree
Het vlees van een wilde ree kan het beste beschreven worden als heerlijk mals, vetarm en rijk aan eiwitten. Het vlees heeft een mooie rode kleur die iets minder intens is dan hertenvlees. De smaak is dan ook wat subtieler, maar nog steeds karakteristiek en uniek. Het heeft geen wildaroma zoals wild zwijn dat heeft. Ree is perfect als je voor het eerst wild gaat eten.
Wilde ree van LeJean
We vinden het belangrijk dat dieren een goed leven hebben gehad. Daarom komt ons ree vlees uit zowel het Verenigd Koninkrijk als Polen, waar ze in het wild leven. Echt natuurvlees dus. Dat proef je ook, want wilde reeën eten alleen voedsel uit de natuur. Denk bijvoorbeeld aan noten, bladeren, paddenstoelen, bessen en kruiden. Dit zorgt ervoor dat het vlees een fantastische smaak krijgt.
Verschillende stukken ree
Omdat ons ree vlees uit het wild komt, ben je ook verzekerd dat het vlees geen kunstmatige toevoegingen bevat. Welk stuk ree je ook kiest.
Reerug
Reerug wordt gezien als dé delicatesse van de ree. Het komt van de rugspieren, die gebruikt een ree relatief weinig. Dit maakt het vlees zo mals, zacht, donkerrood van kleur en vetarm. Ondanks de uitgesproken smaak, heeft de reerug een heel subtiele wildsmaak, wat het toegankelijk maakt om eens te proberen.
Reerug is ook nog eens makkelijk te bereiden: je kunt het roosteren of bakken met bijvoorbeeld dragonboter. Vergeet het niet om eerst het zilvervliesje eraf te halen.
Reebout
De reebout komt van de achterpoot van de ree. Omdat het veel in beweging is geweest, is het prachtig om low & slow te bereiden. Je kunt er ook voor kiezen om de reebout in de oven te bereiden. Door het bot krijgt het vlees meer smaak, sappigheid en aroma. Een bijzonder en smaakvol stuk vlees om te serveren en indruk mee te maken.
Reefilet
Ook de reefilet komt van de rug, om precies te zijn van de ruggenwervel. Dit stuk vlees bevat geen bot en kan je zowel in zijn geheel of in kleinere porties bereiden. De rug van de ree heeft weinig beweging gehad, waardoor het supermals is en het een fijne structuur heeft.
Reebiefstuk
Reebiefstuk komt van de bovenbenen van de ree. Een spier die veel gewerkt heeft dus dat zorgt ervoor dat het vlees meer structuur heeft. Reebiefstuk smaakt heel anders dan een runderbiefstuk: het heeft kruidige tonen. Even kort bakken in de pan of grillen op de bbq en genieten maar.
Is wilde ree gezond?
We durven wel te zeggen dat het vlees van wilde ree een voedzame keuze is. Reevlees is mager, bevat weinig vet en heeft een hoog eiwitgehalte. Het vlees is ook rijk aan belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer, zink, en vitamine B12. Daarnaast bevat reevlees minder verzadigde vetten en calorieën in vergelijking met veel andere soorten rood vlees, zoals rundvlees.
Online vlees bestellen
Zin gekregen in een lekker stuk ree vlees? Wacht niet langer en bestel vandaag nog je vlees bij online slager LeJean. Je bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en bezorgd wanneer het jou uitkomt. Bestel je voor 11 uur? Dan kan je je bestelling vanavond al in huis hebben.
Mocht je nog vragen hebben over ons assortiment wildvlees of advies nodig hebben, kan je eenvoudig contact met ons opnemen. Op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur zijn we bereikbaar via +31 70 201 70 34. Liever mailen? Dat kan ook. Stuur je vraag dan naar [email protected]. Onze slager helpt je graag verder.