Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kilo Bavette
- 1/3 cup (78ml) olijfolie
- 2 teentjes knoflook gehakt
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1/4 cup (60ml) honing
- 1/3 cup (78ml) sojasaus
- 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
- Grof zout
Voorbereiding
1. Maak inkepingen op het oppervlak van de bavette met een scherp mes, ongeveer een centimeter uit elkaar, dwars op de draad van het vlees.
2. Meng de ingrediënten voor de marinade.
3. Doe de bavette en de marinade in een grote diepvrieszak. Zorg ervoor dat de bavette goed bedekt is met de marinade. Sluit de zak goed af en plaats deze in een kom. Laat het vlees minstens twee uur marineren in de koelkast.
Bereiding
1. Vet het grillrooster in met olijfolie. Verwarm de grill op hoge temperatuur met directe warmte. De grill is heet genoeg wanneer je je hand ongeveer een seconde boven het vuur kunt houden.
2. Haal de bavette uit de marinade en bestrooi royaal met grof zout en versgemalen peper. Het zout en peper vormen een knapperige korst op de steak.
3. Leg de bavette op de hete grill. Gril het 4-6 minuten aan elke kant. Draai de steak slechts één keer om. Halverwege het grillen draai je de biefstuk 90 graden aan elke kant voor een mooi grillruitpatroon.
Tip! Druk met je vinger op het vlees: het is gaar als het veerkrachtig aanvoelt wanneer je erop drukt, maar nog stevig genoeg is.
4. Bedek de bavette met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Snijd dunne plakjes, dwars op de vezels, in een lichte diagonale richting, zodat de plakjes breed zijn.