Wie kent het niet babi panggang, nummer 45 van het menu bij de chinees. Superlekker en eenvoudig thuis te maken.
Benodigdheden
- Buikspek Rub (in delen) |
Saus |
Nasi |
Bereiden
1. Buikspek kruislinks het vet insnijden, droog deppen. Alles voor de rub goed mengen en daarna het buikspek goed in rubben. Liefst een nacht van te voren dit doen.
2. Buikspek moet 4 uren op de BBQ, we beginnen met een lage tempratuur en een paar stukken rookhout, maak dat goed nat. Als het hout opgerookt is, de BBQ opstoken tot 180 graden, waarbij het buikspek een kerntempratuur van ongeveer 80 graden moet bereiken.
3. Maak de saus, snijdt de ui en gember heel fijn en fruit het zachtjes aan in de zonnebloem. Voeg een beetje zest van de citroen toe en pers hem uit en voeg dit en alle andere ingredienten toe aan de saus, laat het echt een uur sudderen. Voeg water toe voor de juiste dikte van de saus, dit bepaal jezelf!
4. Voor de nasi snij de wortels, bosui, knoflook en paprika fijn. Wij maakten de nasi op de planca. Zorg ervoor dat de planca heel heet is. Doe olie op de planca en daar de groente op, bak deze aan. Roer de witte rijst goed door voordat je deze op de planca doet. Bakt deze mee. Voeg de 5 eieren toe en door steeds om te scheppen mengt het ei zich met de rijst. Peper en zout naar smaak.
Serveer tip! Opmaak, wij maakten hier een plank van. De nasi op maken als een bol. Buikspek in dunne plakjes snijden, deze op de atjar leggen en daaroverheen de saus gieten!
Eet smakelijk!
Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.