Door het fris-zoete, citrcusachtige aroma van de Radler is dit biertje een echte aanrader! Tijdens het garen van de kip zal het bier in het blikje gaan stomen waardoor de kip van binnen mals en sappig blijft. Dit is vooral voor het borstvlees van belang omdat dit in principe een minder lange garing nodig heeft dan de dijen. Het leuke van dit recept is dat je maar een half blikje nodig hebt dus zorg dat je biertje lekker koud is!
Ingrediënten
- 1 hele kip
- Olijfolie
- 1/2 blikje Radler
- 1 limoen
- 1 citroen
Voor de rub
- 1 el zwarte peper
- 1 el zout
- 3 el paprikapoeder
- 4 el bruine basterdsuiker
- 1 tl gemalen kruidnagel
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
Voorbereiding
- Steek de Big Green Egg of BBQ aan en breng deze naar 180ºC.
Bereiden
1. Meng intussen alle ingrediënten voor de rub door elkaar.
2. Haal voorzichtig het vel los van de kip en verdeel de rub tussen de huid en het vlees. Strooi ook wat rub in de holte van de kip. Wrijf de huid goed in met olijfolie en bestrooi ook deze met de rub, totdat hij helemaal bedekt is.
3. Klem het halfvolle blikje Radler in de houder en plaatst de kip eroverheen..
4. Zet een drippan onder de kip en sluit de deksel.
5. Gaar de beer can chicken in circa 60-70 minuten.
6. Haal de kip van het vuur en schaaf er wat limoen- en citroenschil overheen.
Tip: Kijk hier voor meer BGE recepten