Heb je zin in een avontuurlijke culinaire reis? Dan is dit recept voor gegrilde kangoeroe burgers met een heerlijke dille-yoghurtsaus iets voor jou! De combinatie van mals kangoeroevlees, smeltende cheddar, knapperige ijsbergsla en de frisse saus zorgt voor een onvergetelijke smaakervaring. Volg deze eenvoudige stappen om deze unieke burger te bereiden en je zult versteld staan van het resultaat. Dus laten we beginnen met de bereiding!
Ingrediënten
- 600g kangoeroe filets - 1 grote ui - Vers gebakken ciabatta brood - IJsbergsla - 4 sneetjes cheddar |
Voor de saus: - 2 eetlepels verse dille - 2 eetlepels Yoghurt natuur - 2 theelepels mosterd - 2 eetlepels mayonaise - ½ limoen - Peper en zout |
Voor de marinade: -2 takjes Citroenmelisse - 2 takjes Rosemarijn - 2 teentjes look - 2 eetlepels arachide olie - Peper en zout |
Bereiding
1. Voeg de ingrediënten voor de marinade samen en mix ze fijn. Rol de kangoeroe filets in de marinade en laat een nacht marineren.
2. Gril de kangoeroe kort op een zeer hete gril, plaats ze nadien in een oven van 130°C en laat rustig garen tot ze een kerntemperatuur van 55-60°C (saignant) hebben bereikt. Dek het kangoeroevlees af en laat even rusten.
3. Snijd de dille fijn en voeg toe aan de yoghurt, mosterd, mayonaise en het limoensap. Voeg zout en peper toe naar smaak.
4. Bak de in ringen gesneden ui goudbruin en snij de kangoeroe filets in de lengte door.
5. Snij de broodjes in twee en beleg met de ijsbergsla, cheddar, gebakken uit, gegrilde kangoeroe filets en werk af met de saus.