Ingrediënten
- 5 kg Boston butt
- 3 el paprikapoeder
- 3 el bruine basterdsuiker
- 3 el peper
- 3 el zout
- 3 el cayennepeper
- 1,5 el knoflookpoeder
- Kaiserbroodjes
- Bbq saus
Voor de bbq
- Rooksnippers naar smaak
- Kerntemperatuurmeter
Voorbereiding
- Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is.
- Meng alle kruiden met elkaar en wrijf het vlees hier goed mee in.
- Steek de Kamado/bbq aan en zorg dat deze op een constante temperatuur van 100 ºC is.
Bereiding
1. Leg de Boston butt vlees op het rooster en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees. Stel de meter eventueel in op 70 ºC.
2. Sluit de deksel en laat het vlees voor 5-6 uur heel rustig garen naar een kerntemperatuur van 70 ºC.
3. Als de kerntemperatuur is bereikt, kan je het vlees voorzichtig van het rooster halen.
4. Verpak het in stevig (dik) aluminiumfolie.
5. Leg het geheel terug op het rooster en gaar door naar 80 ºC kerntemperatuur. Dit bereik je in zo'n 2 uur.
6. Zodra deze temperatuur bereikt is, haal je het vlees van het rooster en laat je het nog een 30 minuten rusten in de folie.
7. Haal het vlees voorzichtig uit de folie, verwijder eventueel te grote stukken vet en trek de rest van het vlees met vorken, handen of mixer uit elkaar tot pulled pork.
8. Serveer het op een broodje.