Ingrediënten voor 6 á 8 personen
- 300 gr buikspek (of speklapjes of zuurkoolspek)
- 400 gr varkenskophaas
- 400 gr verse worstjes
- 2 eendenbouten (of 400 gr kipdijen)
- takje tijm
- 1 blad laurier
- 2 kruidnagels
- 2 el eendenvet
- 2 uien, fijngesnipperd
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- Scheut rode wijn
- 2 ltr witte bonen in tomatensaus uit blik
- 1 prei in plakjes
Bereiding
1. Begin met ui, tijm, laurier, kruidnagels en knoflook in het eendenvet en zet op laag vuur.
2. Snijdt het buikspek in plakjes en het overige vlees in twee gelijke delen. Let bij het in tweeën hakken van de eendenbouten op mogelijke splinters! Braad vervolgens het vlees aan. Blus af met wijn en voeg een beetje water toe.
3. Laat 30 minuten stoven op laag vuur. Voeg de bonen toe en stoof nog eens 10 minuten.
4. Fruit de prei apart en voeg toe aan de cassoulet. Eet smakelijk!
Met dank aan Hans Blok