Chicken Tikka Masala is een populair Indiaas gerecht dat bestaat uit gemarineerde en gegrilde stukjes kip geserveerd in een romige tomatensaus met een mix van aromatische kruiden. Het staat bekend om zijn rijke en smaakvolle smaak. Dit klassieke Indiase gerecht begint met malse stukjes kip, gemarineerd in een mengsel van yoghurt en kruiden, en vervolgens perfect gegrild. Het resultaat is sappige, rokerige en licht geschroeide stukjes kip.
Ingrediënten
Marinade voor de kip - 350 gram kipdijfilet - 200 gram Griekse yoghurt - 1 teen knoflook - 1 eetlepel garam masala - 2 theelepels komijnpoeder - 2 theelepels koriander - 1 theelepel gember (vers - geraspt) - ½ theelepel chilivlokken |
Currysaus
- 100 gram crème fraîche
- 2 uien (gesnipperd) - 1 teen knoflook - 1 blik gepelde tomaten (400 gram) - 1 blikje tomatenpuree (70 gram) - 1 eetlepel garam massala - 2 theelepels paprikapoeder - 1 theelepel gember (vers - geraspt) - 1 theelepel korianderpoeder - 1 theelepel komijn - 1 theelepel kurkuma |
Bereiding
2. Bak de kip (in de yoghurt marinade) in een ruime koekenpan gaar en schep het daarna uit de pan.