Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Dikke erwtensoep met Eisbein en spekjes

Dikke erwtensoep met Eisbein en spekjes

minuten lezen

Na de feestdagen even een tandje lager! Laten we het nieuwe jaar goed beginnen met een flinke dosis vitamines. Wat dacht je van een heerlijke kom erwtensoep? Deze dikke soep, bereid met gedroogde spliterwten, is dé perfecte keuze. Laat de spliterwten eerst weken voor gebruik en werk de soep vervolgens af met krokant spek, Eisbein en knapperige croutons van roggebrood als smaakvolle topping. Geniet van een hartverwarmende start van het jaar!

Ingrediënten

- 250 g spliterwten
- roomboter
- 2 uien
- 2 stengels prei
- ½ knolselderij
- 2 teentjes knoflook
- 4 jeneverbessen
- 2 kruidnagels
- 1 aardappel
- 1 Eisbein
- 125 g gerookte spekblokjes 
- 3 l groentebouillon
- 2 sneetjes roggebrood
- enkele takjes tijm
- enkele laurierblaadjes
- zout
- peper
- 500 g diepvrieserwten

De voorbereiding

Week de spliterwten enkele uren op voorhand in water.

Bereiding

  1. Smelt 1 klont boter in een ruime pan.
  2. Snijd de uien grof en fruit ze aan in de hete boter.
  3. Snijd ook de prei, de knolselderij en de teentjes knoflook grof. Laat de groenten meestoven in de pan.
  4. Giet de spliterwten af.
  5. Kneus de jeneverbessen en doe ze in een kookeitje (leeg theezakje), gevolgd door de kruidnagels.
  6. Laat de spliterwten meestoven met de rest van de groenten.
  7. Schil de aardappel, snijd hem in stukken en voeg toe aan de pan.
  8. Leg er ook de Eisbein in en voeg de groentebouillon toe. Breng de soep aan de kook.
  9. Maak een bouquet van tijm en laurier en voeg toe aan de soep gevolgd door zout, peper en het kookeitje met de kruidnagels en jeneverbessen.
  10. Laat de soep minstens 3 uur rustig pruttelen op een zacht vuur, tot het vlees van de Eisbein uit elkaar valt.
  11. Zet een pan op het vuur, bak de gerookte spekblokjes krokant.
  12. Haal het spek uit de pan en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
  13. Voeg een klont boter in dezelfde pan en bak hierin de in blokjes gesneden roggebrood krokant. 
  14. Haal het kruidenbouquet, het kookeitje en de Eisbein uit de soep en mix ze fijn.
  15. Doe er de diepvrieserwten bij en mix ze verder fijn.
  16. Pluk het vlees van de schenkel en doe opnieuw bij de soep.
  17. Werk de soep af met de krokante spekjes en roggebrood croutons.
    Eet smakelijk!
Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account