Ingrediënten voor 4 personen
- 4 tamme eendenborstfilets
- 1 el tijm (optioneel)
- Een halve tl zout
- Een halve tl peper
- 100 ml kippenbouillon
- Een halve glas rode wijn naar keus
- 1 el bramenconfituur
- Eventueel nog verse of diepvries bramen
Voorbereiding
- Kruid de tamme eendenborstfilets een paar uur van te voren met tijm voor extra smaak.
Bereiding
1. Snijd een ruitpatroon in het vet van de eendenborstfilets. Dit zorgt ervoor dat de eendenborstfilets niet krom trekken. Zet ondertussen de pan op hoog vuur.
2. Als de pan goed heet is geworden, is het tijd om de eendenborstfilets te bakken. Leg de filets met de vetkant naar beneden en bak ze stevig aan. Het vet komt uit de filets.
3. Draai na 1 minuut de eendenborstfilets om en bak nog 3 minuten door. Doe dit vervolgens ook aan de andere kant.
4. Draai de filets weer terug en braad nog eens 4 minuten.
5. Strooi vervolgens aan beide kanten peper en zout over de filets.
6. Wikkel de eendenborstfilets (niet te strak) in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
7. Blus het braadvocht af met het halve glas rode wijn en de kippenbouillon.
8. Voeg de bramenconfituur toe en kook dit kort.
Tip: serveer met een stamppotje van spruitjes met gebakken spekjes