Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Eland in de wei

Eland in de wei

minuten lezen

Ingrediënten

- 300 gram Eland biefstuk
- 500 gram kriel in schil
- 100 gram gemengde sla
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 1 bosje bosui
- Dille
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el Mayonaise
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- 2 el roomboter
- 1 teen knoflook
Eland-biefstuk-lejean

Bereiding

We bereiden de aardappelen en de eland biefstuk op de BBQ. Daarvoor gebruiken we een gietijzeren skillet en een gietijzeren pan. We hebben twee zones op de BBQ nodig direct en indirecte warmte. Daarnaast maken we gebruik van een kerntemperatuurmeter voor de juiste bereiding. Als laatste het advies om ook aluminiumfolie klaar te hebben liggen, zodra het vlees de juiste kerntempratuur heeft moet het zo snel mogelijk rusten in aluminiumfolie.

Dressing

Snij de dille heel fijn. Meng de yoghurt, mayonaise, azijn en dille door elkaar en maak op smaak met peper en zout.

Groente

Snijdt de groenten in stukken, zoals je dat zelf het lekkerste vind in een salade. De rode ui is voor in de salade de knoflook niet. Meng alles door elkaar.

Biefstuk

Bak de biefstuk in de skillet op de BBQ aan beide kant goed aan, direct op met de skillet op de kolen.

Na 2 minuten aan beide kanten de skillet naar indirect zetten, voeg roomboter en knoflook toe (alleen even pletten met een mes, niet te fijn maken, hij geeft alleen smaak af) en dan wachten tot de kerntempratuur van 52 graden. Wanneer deze temperatuur is bereikt, het vlees uit de pan in een aluminiumfolie vouwen om het te laten rusten.

Aardappelen

Breng aardappelen aan de kook in de schil. Als ze gaar zijn afgieten en allemaal met een lepel iets aandrukken tot de schil barst. Zodra het vlees uit de skillet is, doe je de aardappels in de skillet samen met wat peper en zout. De aardappels zuigen dan de heerlijke smaken van het vlees, boter en knoflook op.

Bring it all together

Salade maken is best simpel dan, pak een grote kom, doe alles bij elkaar. Voor het vlees kan je kiezen om iedereen een stuk te geven, of het fijn te snijden en te mengen met de rest. Het is aan jou!

 

Bier tip: een Lager Pale om er bij te serveren.

 

Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account