Ingrediënten
- 2 entrecote à 250 gram
- 2 tl (olijf)olie
- Zout en peper naar smaak
- steak sensor
Voor de boter
- 75 gram roomboter
- 2 el peterselie, gehakt
- 2 el bieslook, gehakt
- 2 tl Dijon-mosterd
- 2 tl Grove Zaanse mosterd
Voorbereiding
- Laat de entrecote op kamertemperatuur komen.
- Maak de kruiden-mosterd boter: maak van zachte boter een mengsel met de gehakte peterselie, gehakte bieslook, dijonmosterd en de grove Zaanse mosterd. Klopt het luchtig met keukenmachine, of prak alles goed met een vork.
- Gebruik bakpapier om er vorm aan te geven, rol boter in of vouw er een vierkant van. Bakpapier werkt het eenvoudigst, je kunt eventueel ook huishoudfolie gebruiken. Leg de boter vervolgens minimaal 30 minuten in de koelkast.
Bereiding
1. Wrijf de entrecote in met de (olijf)olie en breng op smaak met peper en zout.
2. Verwarm een grillpan of de barbecue op middelhoog vuur en bak de entrecote 3-4 minuten per kant. Een steak sensor helpt je met de bereiding van de perfecte steak.
3. Laat de entrecote na het bakken 5 minuten in aluminiumfolie rusten. Dit voorkomt dat het vocht eruit loopt met snijden en houdt de steaks sappig.
4. Haal de entrecote uit de folie en leg er een plak huisgemaakte boter op van 1,5 cm.
5. Leg de entrecote met de boter onder een hete grill en verwarm het gedurende 30 seconden zodat de boter smelt.
Tip: serveer de entrecote met gebakken aardappelparten met schil en botersla.
Eet smakelijk!