Een prachtig stuk vlees dat weinig vereist, simpelweg genot. Voeg gewoon twee mooie ingrediënten toe, wat warmte, en je hebt niet meer nodig.
Ingrediënten
- 300 gram Wagyu Entrecote
- 50 ml Glen Talloch Whisky
- 50 ml sojasaus
Bereiding
1. Steek de BBQ aan, zorg voor directe hitte van rond de 300°C
2. Gril de steak aan beide kanten voor 1 minuut
3. Leg de steak voor 2 minuten in de whisky en gril de steak nu aan beide kanten voor 2 minuten
4. Vervolgens leg je de steak voor 2 minuten in de sojasaus en gril nogmaals af voor nog ongeveer 2 minuten aan beide kanten
5. Laat de steak bedekt met aluminiumfolie nog even 5 á 10 minuten rusten
6. Snijd de steak in mooie reepjes en serveer hem met een glaasje van de whisky
Eet smakelijk!
Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.