Voor de fijnproever die houdt van pure en krachtige smaken is dit recept een echte aanrader. Hertenbiefstuk is een delicaat en smaakvol stukje wild, perfect voor een bijzondere maaltijd. In combinatie met de friszoete rabarberchutney krijgt het vlees een spannende tegenhanger, die de rijke smaak van het hert subtiel naar voren laat komen. Dit gerecht is ideaal voor een feestelijk diner of wanneer je je gasten wilt verrassen met iets speciaals van hoge kwaliteit.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 hertenbiefstukken
- 75 gram boter
- groene salade om erbij te serveren
Voor de chutney
- 500 gram rabarber
- 1/2 rode ui
- 1 gele of rode chilipeper
- 25 gram boter
- 40 ml Amaretto
- 2 el suiker
Voorbereiding
- Snijd voor de chutney de rabarber in plakjes van een halve centimeter dik. Pel en snipper de rode ui. Halveer de chilipeper in de lengte en verwijder het steeltje en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
- Verhit de boter in een steelpan op het fornuis op medium vuur. Voeg de rabarber toe en bak deze enkele minuten.
- Roer de ui en de chilipeper erdoor en bak tot de ui glazig is. Blus af met de Amaretto en roer de suiker erdoor. Zet het vuur laag en laat de chutney 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
- Je kunt de chutney op kamertemperatuur of lauwwarm bij de biefstuk serveren.
Bereiden
1. Verhit de boter in een koekenpan op het fornuis op medium vuur. (uiteraard ook mogelijk op je BBQ/Kamado)
2. Leg de hertenbiefstukken in de pan en bak ze in 7-8 minuten aan beide kanten goudbruin. Houd een kerntemperatuur aan van 52-54 ˚C voor rare of 54-57 ˚C voor medium-rare.
3. Leg op ieder bord een hertenbiefstuk en serveer met de rabarberchutney en de groene salade.