Ingrediënten voor 4 personen
- 4 eendenborstfilets
- 600 gram Oosterse wokgroenten
- Vers gemalen peper en zeezout
Voor de saus
- 100 ml Ketjap Manis
- 40 ml honing
- 12 gram 5-Spice kruidenpoeder
- 3 ml citroensap
Voorbereiding
Haal de eendenborstfilets een uur voor bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Bereiding
1. Leg de eendenborstfilets op een snijplank met de vet/huid kant naar boven.
2. Snijd de vet/huid kant in een ruitpatroon in met een scherp mes met ca. 1 cm. tussenruimte. Let op! snijd alleen het vet in en snij niet in het rode vlees.
3. Draai de filets om en voorzie de vleeskant met zeezout en vers gemalen peper.
4. Verhit een koekenpan totdat deze goed heet is zonder boter of olie.
5. Leg nu de eendenborstfilets met de vel/huid kant in de hete pan en bak deze in 5-6 minuten knapperig. Blijf het vlees rustig heen en weer bewegen in de pan.
6. Draai de filets om en bak de andere zijde voor 5-6 minuten gaar.
7. Haal het vlees uit de pan en houdt deze warm in aluminiumfolie op een warm bord. Bewaar het vet.
8. Maak ondertussen de saus klaar: giet het vet uit de koekenpan in een steelpan en voeg toe de ketjap, honing, kruiden en citroensap. Laat dit zachtjes warm worden totdat de honing is opgelost.
9. Wok de oosterse groenten op hoog vuur beetgaar.
10. Snijd de eendenborstfilets in mooie dunne plakjes en serveer met de Oosterse groenten.