Ingrediënten
- 600g kangoeroe filets - Jonge racketsla - Jonge blaadjes van rode bieten - 1 rode paprika - een handje geroosterde macadamia noten |
Voor de marinade: - 2 takjes Citroenmelisse - 2 takjes Rosemarijn - 2 teentjes look - 2 eetlepels arachide olie - Peper en zout |
Voor de dressing: - 2 theelepels mosterd - 1 eetlepel honing - 2 eetlepels Xeres azijn - 2 eetlepels arachide olie - Peper en zout |
Bereiding
1. Voeg de ingrediënten voor de marinade samen en mix ze fijn. Rol de filets in de marinade en laat een nacht marineren.
2. Gril de filets kort op een zeer hete gril, plaats ze nadien in een oven van 130°C en laat rustig garen tot ze een kerntemperatuur van 55-60°C (saignant) hebben bereikt. Dek het vlees af en laat even rusten.
3. Meng voor de dressing de mosterd, honing, azijn en de olie, voeg peper en zout toe naar smaak. Gril eventueel de noten lichtbruin in een hete pan en strooi boven op de sla.
4. Meng de sla in een diep bord, snijd de filets en schik ze op de sla. Werk af met de dressing.