Een kwartel weegt zo'n 200 gram en is daarom ook goed geschikt als voorgerecht. Wil je een kwartel het liefst als hoofdgerecht serveren? Dan raden wij aan 2 kwartels per persoon te serveren.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 kwartels
- 6 gedroogde abrikozen
- 1 kleine rode ui
- 1 el rodewijnazijn
- ½ bosje platte peterselie
- ½ bosje munt
- 30 g pijnboompitten
- 150 ml versgeperste sinaasappelsap
- 100 g couscous
- 1 el olijfolie
- 1 el vloeibare honing
- 1 tl kaneel
Bereiding
1. Steek de barbecue aan en verwarm - bij voorkeur met een gietijzeren rooster - tot een temperatuur van 220˚C. Vlinder intussen de kwartels door ze op de borst te leggen en de ruggengraat eruit te snijden of te knippen. Verwijder eventuele ingewanden, spoel de kwartels af en dep ze droog.
2. Hak de abrikozen grof. Pel de rode ui, snijd in dunne, halve ringen en besprenkel met de rode wijnazijn. Pluk de blaadjes van de peterselie en de munt en hak ze fijn. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder vetstof.
3. Breng het sinaasappelsap met de grofgehakte abrikozen in een kleine steelpan aan de kook. Doe de couscous in een schaaltje en schenk het sinaasappel-abrikozenmengsel erover. Dek het schaaltje af en laat ongeveer 8 minuten staan.
4. Wrijf de kwartels in met de olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Bestrijk ze met de honing en bestrooi met de kaneel.
5. Leg de kwartels op het rooster van de barbecue en sluit de deksel. Gril de kwartel ca. 3 minuten aan beide kanten. Bestrooi ze met peper naar smaak.
6. Roer de couscous met een vork los en meng de rode ui, de fijngehakte kruiden en de pijnboompitten erdoor. Serveer de couscous bij de gegrilde kwartels.
Tip: door de kwartels te vlinderen kun je ze plat grillen. Je kwartels zijn sneller klaar en krijgen een lekkere krokante huid. Deze techniek wordt ook vaak voor kip gebruikt.