Ingrediënten voor 4 personen
- 4 ribeye steaks van ca. 250 g
- 8 tortilla wraps
- 150 g zure room
- 200 g guacamole
Voor de marinade:
- 4 limoenen
- 2 teentjes knoflook
- 1 klein bosje koriander
- 2 el olijfolie
- 2 tl gedroogde oregano
- 4 tl gemalen komijn
- 2 tl versgemalen zwarte peper
Voor de tomatensalsa:
- 1 ui
- 5 trostomaten
- 1 teentje knoflook
- ½ rode chilipeper
- ¼ bosje koriander
- 1 el honing
Voorbereiding
1. Halveer de limoenen en pers het sap uit. Pel de knoflook en pers de teentjes uit. Hak de blaadje van de koriander fijn. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg de ribeyes in een ondiepe schaal en schenk de marinade erover. Wentel de ribeyes goed door de marinade en laat ze minstens 1 uur marineren.
Bereiding
1. Steek de barbecue aan en verwarm, bij voorkeur met een gietijzeren rooster, tot een temperatuur van 220 ˚C.
2. Pel en snipper intussen voor de salsa de ui. Halveer de tomaten en schep het zaad eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de peper in dunne ringetjes en pluk de blaadjes van de koriander en hak ze fijn. Meng alle fijngesneden en -gehakte ingrediënten door elkaar en meng er de honing en peper en zout naar smaak door.
3. Veeg de overtollige marinade van de ribeyes, leg ze op het rooster en gril ze 2-3 minuten aan beide kanten voor een medium-rare garing. Als je een mooie grilruit wilt kun je het vlees na ongeveer 1-1,5 minuut een kwartslag draaien.
4. Haal de ribeyes van de barbecue en dek ze losjes af met aluminiumfolie. Laat ze 5 minuten rusten. Verwarm intussen de tortilla wraps kort op het rooster van de barbecue.
5. Snijd de ribeyes in plakjes en bestrooi met peper en zout. Serveer met de tomatensalsa, tortillawraps, zure room en guacamole.
Eet smakelijk!