In samenwerking met BigGreenEgg hebben wij dit heerlijke recept ontwikkeld.
Ingrediënten
- 4 wild zwijnhaasjes
- 1 ui
- 5 teentjes knoflook
- 200 g Koningsboleten (paddenstoelen)
- 1 groene kool
- 2 el olijfolie
- 200 g gerookte spekblokjes
Voorbereiding
- Steek het houtskool aan in de BGE en breng naar 180 ºC
- Pel en snipper intussen voor de groente de ui. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Halveer de paddenstoelen en snijd de groene kool in reepjes.
Bereiding
1. Plaats de gietijzeren pan op het rooster en verwarm hierin de olijfolie.
2. Voeg de ui, knoflook en spekblokjes toe en bak deze tot de ui glazig is. Roer af en toe door. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak deze 2 minuten mee. Meng de kool erdoor en bak deze ook ca. 2 minuten mee terwijl je de groenten af en toe omschept. Sluit de deksel na elke handeling.
3. Schuif de pan naar achter op het rooster. Leg de wild zwijnhaasjes op het rooster en grill deze ca. 2 minuten. Keer ze een kwartslag en grill nogmaals 2 minuten. Herhaal met de overige drie zijden zodat ze rondom mooi gegrild zijn. Meet de kerntemperatuur en breng de haasjes naar 58 ºC
4. Haal alles van het vuur (groente en vlees) Breng de groene kool met spek op smaak met zwarte peper en zout. Laat de haasjes een paar minuten rusten en snijd ze in mooi plakjes. Bestrooi het wild zwijn vlees met zwarte peper en zeezout naar smaak en serveer met de kool erbij.
5. Dit recept is ook prima te maken in de keuken. Gebruik een goede braadpan voor het groente mengsel en grill de haasjes in een grillpan.