Ingrediënten voor 4 personen
- 1 Sockeye zalmfilet
- 1,5 tl grof zeezout
- 0,5 tl zwarte peper
- Rookplankje
Voor de marinade
- 4 el citroensap
- 4 el Dijonmosterd
- 4 el honing
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el zwarte peper
- 0,5 el cayennepeper
- 120 ml olijfolie
Bereiding
1. Leg de rookplank minimaal 2 in het water. Zorg ervoor dat het rookplankje goed onder water staat. Dit kun je doen door er bijvoorbeeld een pan op te leggen.
2. Bereid de bbq voor op directe hitte op 200 °C.
3. Doe alle ingrediënten - behalve de olie - voor de marinade in een mixer en mix totdat er een glad mengsel ontstaat. Voeg daarna de olie toe.
4. Leg de zalmfilet met de huid naar beneden op een snijplank en breng op smaak met zout en peper. Verdeel vervolgens de helft van de marinade over de zalm.
5. Haal de rookplank uit het water en leg 'm boven de directe hitte van de bbq.
6. Sluit de deksel en wacht totdat de plank gaat roken.
7. Leg de zalmfilet met de huid naar beneden op het rookplankje en sluit de deksel.
8. Laat de zalmfilet zo'n 20 minuten grillen. De zalm is goed als het nog een beetje rosé van binnen is en lichtbruin aan de buitenkant.
9. Haal de zalmfilet van de bbq en serveer met de andere helft van de marinade.