Ingrediënten
- 900-1000 gram Iberico procureur
- 50 gr. Gyroskruiden
- 1 grote gepelde rode ui
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 4 grote Griekse pitabroodjes
Voor de knoflooksaus
- 6 el mayonaise
- 1 el yoghurt
- 5 stengels bieslook, geknipt
- 1 tl honing
- 4 tenen uitgeperste knoflook
Voorbereiding
- Laat de Iberico procureur (nek) op temperatuur komen en snij het in mooi dunne plakken.
- Kruid alle gesneden plakjes door en door met gyros kruiden.
- Maak de ui schoon en snij de rode ui in tweeën.
- Was de paprika en ontdoe deze van de zaadlijsten. Snij de paprika in grove stukken.
- Snij de ijsbergsla in dunnen repen en maak de knoflooksaus aan.
Bereiden
1. Start met de halve rode ui op de spies. Rijg nu 3 plakken iberico op de spies en daarna 2 stukken paprika (rood en groen). Herhaal dit tot de spies vol zit en sluit af met een halve rode ui.
2. Druk alles goed samen en hang de spies boven direct vuur. Gebruik een kerntemperatuurmeter in het vlees en gril af tot 63 ºC
3. Zodra de kerntemperatuur bereikt is, snij de geroosterde buitenzijde dun af en vang op in een (warme) ovenschaal. Rooster op hoog vuur de spies verder en blijf de geroosterde stukken afsnijden en opvangen.
4. Rooster kort de Griekse pitabroodjes op de grill en snijd ze 2/3 open.
5. Vul met wat ijsbergsla, Iberico gyros en knoflooksaus. Voor de liefhebbers, garneer af met een jalapeño pepertje in plakjes gesneden.
Eet smakelijk!