Ingrediënten voor 5 personen
- 5 Black Angus hamburgers
- 5 plakjes cheddar kaas
- 10 plakjes gerookt ontbijtspek
- 5 Italiaanse bollen
- 200 ml olijfolie
- 20 gram Italiaanse kruiden
- Gemalen peper
- Gemalen zeezout (naar smaak)
- 100 gram gemengde sla
- 2 (vlees)tomaten
Voorbereiding
- Ontdooi de burgers een dag van te voren in de koelkast. Vergeten? Ontdooi de burgers 2 uur los van elkaar onder plastic folie op het aanrecht.
- Steek de BBQ aan of bereid de burgers in een (grill)pan
- Verwarm de oven voor op 200 °C als je geen BBQ gebruikt.
Bereiding
1. Maak van de olijfolie, Italiaanse kruiden, gemalen peper en gemalen zeezout een mengsel in een brede soepkom of diep bord.
2. Bak het gerookte ontbijtspek knapperig. Leg dit op een stevig stukje keukenpapier weg.
3. Snijd de Italiaanse bollen doormidden en doop de onder en bovenkant in het oliemengsel.
4. Plaats de Italiaanse bollen op een rooster en bak ze in 3-4 minuten in de oven licht krokant, of leg de bollen zeer kort op het hete rooster van de BBQ en rooster ze in 1-2 minuten krokant.
5. Leg de broodjes apart weg en bereidt de graangevoerde Black Angus hamburgers op de BBQ of in de (gril)pan gedurende 3 minuten per kant.
6. Leg de laatste minuut de cheddar kaas plakjes op de burger en laat het rustig smelten op de burger.
7. Maak de broodjes op, leg eerst de burgers op de onderzijde, 1-2 plakjes ontbijtspek op de burger en garneer met beetje gemengde sla en/of tomaat.
Tip: deze burgers hebben geen saus nodig; de burgers hebben al veel smaak!
Eet smakelijk