Ingrediënten voor 4 personen
- 4 hazenrugfilets
- 150 gram rook- of katenspek
- 100 ml port
- 100 ml room
- 50 gram boter of margarine
- Zout en peper
- Evt. cranberries
Voorbereiding
- Ontdooi de hazenrugfilets minimaal 24 uur voor bereiding in de koelkast. Haal ze vervolgens 15 minuten voor bereiding uit de koelkast, zodat de filets op kamertemperatuur kunnen komen.
Bereiding
1. Snijd het spek in lange repen.
2. Bestrooi de hazenrugfilets met peper en wikkel ze in het spek.
3. Verwarm 35 gram van de boter in een pan en schroei hierin de filets kort aan beide zijden dicht.
4. Haal de hazenrugfilets uit de pan en houd ze warm.
5. Voeg de overige boter toe en verwarm dit opnieuw in de pan. Bak de hazenrugfilets aan beide zijden bruin. Na 6 minuten zal het vlees mooi rosé van binnen zijn.
6. Neem de filets uit de pan en leg ze op een verwarmde schaal.
7. Blus de bakboter met de port en de room en laat het bruisen. Voeg evt. de cranberries toe.
Eetsmakelijk!