Ingrediënten
- Tamme gans
- 5 teentjes knoflook
- 1/2 citroen
- Zout
- Kruiden
- Zwarte peper
- Laurier, salie en oregano
Bereiding
- Ontdooi de gans in de koelkast gedurende 24 uur, breng de gans 30 minuten voor bereiding op kamertemperatuur.
- Haal de gans uit de verpakking en spoel de gans grondig af.
- Meng zout en peper, voeg andere smaakmakers toe en wrijf het hele karkas inwendig en van buiten met een mengsel. De vogel moet minstens drie uur, of zelfs de hele nacht, in de kou worden gelaten, zodat de huid uitdroogt en bij het bakken het knapperig wordt.
- Snijd knoflook in plakjes, citroen in halve ringen. Prik in de huid over het hele oppervlak en gevuld met plakjes citroen en knoflookcirkels.
- Breng in de buik een laurierblad, een paar stukjes knoflook en plaats de fles. Dit is nodig om de karkasvorm te behouden. Verbind de randen en naai het gat.
- Vet de ovenschaal, bakplaat of vorm in met plantaardige olie en plaats de vogel op zijn kop.
- Bak de gans gedurende ongeveer twee of drie uur (220 ° C) en giet periodiek het gesmolten vet. Laat de gans een half uur staan in de oven, dan kun je hem pakken.