Ingrediënten
- 500 gram hertenstoofvlees
- Rode currypasta
- 10 gram kerriepoeder
- 1 gesnipperde ui
- 3 teen knoflook
- 4 dl kippenbouillon
- 2 dl kokosmelk
- 1 TL tomatenpuree
- Limoen
Voor de garnituur
- Ringetjes van sjalot
- Korianderblad
- Basilicumblaadjes
- Cherry tomaatjes
- Kleine gekookte aardappel
Voorbereiding
1. Vacumeer de hertenstoofvlees met een klein beetje rode currypasta en 50 cl. kippenbouillon en gaar gedurende 12 uur in een waterbad van 85° C
2. Mocht vacumeren niet lukken, gaar dan het geheel in een stoofpan voor minimaal 6 uur en schep het vlees er daarna apart uit.
Bereiding
1. Ontvel de cherry tomaatjes en droog in de oven gedurende 2 uur.
2. Kook de aardappel gaar
3. Fruit kort de sjalot ringetjes (garnering)
3. Bak de hertengoulash aan en zet het apart.
4. Fruit de gesnipperde ui aan met de gekneusde knoflook en het kerriepoeder, bak de tomatenpuree kort mee en voeg de kippenbouillon toe.
5. Breng het geheel aan de kook en breng op smaak met de currypasta.
6. Voeg de kokosmelk toe en breng opnieuw aan de kook. Zeef de jus, breng op smaak met peper en zout en rasp van de limoen.
7. Kook de curry in op gewenste dikte en meng met de goulash.
8. Serveer de curry op bord, leg er de tomaat, aardappel en sjalot ringetjes bij en garneer met kruiden.