Ingrediënten
- 1 hertenrack
- 50 g Rucola
- 6 el Gebrande pistachenoten
- Grof zeezout
- 4 Radijsjes
Voor de Koolrabi
- 1 Koolrabi
- 1 el Boter
- 1 Glas witte wijn
- 500 ml Groentebouillon
- Zout, peper
Voor de gewelde abrikoos
- 12 Gedroogde abrikozen
- 1 dl Sinaasappelsap
- 1 Kruidnagel
- 2 Jeneverbes
- 1 el Suiker
- Water
Voor de geprakte aardappel
- 3 Kleine aardappel
- 1 el Boter
- peper, zout
Voor de saus Albufeira
- 2 dl Wildfond of hertenjus
- 1 el Boter
- 50 g Eendenlever (indien gewenst)
Voorbereiding
1. Abrikozen wellen: Meng alle ingrediënten voor de abrikoos en laat gedurende 2-3 uur afgedekt op laag vuur wellen.
2. Saus maken: Verwarm de fond en smelt de boter in de fond. Als extra kunt u 50 gram eendenlever toevoegen aan de fond.
3. Haal het vlees ca 1 uur voor bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
4. Verwarm de oven voor op 150°C
Bereiding
1. Gril de hertenrack aan beide zijde in een grote braadpan of op de BBQ
2. Gaar de hertenracks in de oven of BBQ tot een kerntemperatuur van 52°C
3. Brand de pistache nootjes in de oven en blancheer de radijzen kort.
4. Schil de koolrabi, snijd in parten en stoof ze op laag vuur op met de overige ingrediënten.
5. Kook de aardappel in gezouten water, laat droogstomen en prak ze met de overige ingrediënten.
6. Haal de racks uit de oven en laat ze minimaal 5 minuten rusten.
7. Snijd de racks los van elkaar en presenteer op een warm bord.
8. Maak het bord op met alle ingrediënten en geniet.