Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Hertenspies met broccolirijst

Hertenspies met broccolirijst

minuten lezen

Zet de barbecue maar aan en geniet van zelfgemaakte hertenspiesjes met gebakken aardappeltjes in eendenvet en broccolirijst.

Ingrediënten voor 4 personen

- 500 gram hertenbiefstuk
- 3 el zonnebloemolie
- Peper en zout

Voor de dressing
- 1 teentje knoflook
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 7 el olijfolie

Voor de aardappeltjes
- 3 el eendenvet
- 600 g gekruide voorgekookte mini krieltjes

Voor de broccolirijst
- 2 teentjes knoflook
- 3 el zonnebloemolie
- 400 g broccolirijst
- 1 el sojasaus

Voorbereiding

- Haal de hertenbiefstuk een dag voor gebruik uit de vriezer en laat het vlees rustig ontdooien in de koelkast.
- Snijd de hertenbiefstukken in mooie blokjes van 3 centimeter.
- Bestrooi de biefstukken met peper en zout naar smaak en besprenkel met de zonnebloemolie. Meng het geheel goed door elkaar en laat het vlees 1 uur in de koelkast marineren.
- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de 1-Piece convEGGtor Basket en de 2 Stainless Steel Half Grids (die samen een heel rooster vormen) tot 200 °C.
- Zet de Cast Iron Skillet alvast op het rooster om voor te verwarmen.

Bereiding

1. Rijg het hertenvlees aan 4 houten spiesen. Pel voor de dressing de knoflook, hak het teentje fijn en meng met de overige ingrediënten voor de dressing.
2. Verwarm de aardappeltjes in het eendenvet in de cast Iron Skillet. Bak hierin de mini krieltjes in ongeveer 8 minuten mooi goudbruin. Schep ze af en toe even om en sluit na iedere handeling de deksel van je EGG.
3. Haal de skillet uit de EGG en schep de krieltjes in een ovenschaaltje. Zet ze apart.
4. Verwijder de halve roosters, hang de Carbon Steel Grill Wok in de vonvEGGtor Basket en verwarm deze.
5. Pel intussen voor de broccolirijst de knoflook en hak de teentjes fijn.
6. Verwarm de zonnebloemolie in de wok en voeg als deze op temperatuur is de knoflook en de broccolirijst toe. Roerbak deze in ongeveer 5 minuten gaar. Blus af met de sojasaus en schep in een ovenschaaltje. Zet apart.
7. Haal de wok uit de convEGGtor Basket en leg de Half convEGGtor Stone op de onderste ring van de basket, met daarboven een Stainless Steel Half Grid. Leg daarnaast de Cast Iron Half Grid; hierdoor kun je tegelijkertijd zowel indirect garen als direct grillen. Sluit de deksel van de EGG en wacht tot het gietijzeren rooster heet is.
8. Zet de ovenschaaltjes met de krieltjes en de broccolirijst op het indirecte gedeelte om op te warmen. Leg de spiesen op het gietijzeren rooster en gril ze in 3-4 minuten rondom gaar.
9. Verdeel de hertenspiesen, de gebakken aardappeltjes en de roergebakken broccolirijst over de borden en sprenkel de dressing over de spiesen.

TIP: Heb je geen Big Green Egg? Geen zorgen. Dit recept kan je ook op een (andere) BBQ maken of gewoon op het fornuis. Gebruik een goede koekenpan voor de aardappeltjes en rijst. Grill de spiesen op een grillplaat of bak ze om en om in een pan.


Eet smakelijk!

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account