Ingrediënten voor 2-3 personen
- 500 gram hertenstoofvlees
- 2 el roomboter
- ½ ui gesnipperd
- ½ el tomatenpuree
- 100 ml runderbouillon
- 50 ml rode wijn
- ½ tl rozemarijn
- 3 jeneverbessen
- 1 laurierblad
- 1 kruidnagel
- 40 gram mager ontbijtspek
- 30 gram champignons
- ½ el zilveruitjes
- ½ el piccalilly
- 2 plakjes ontbijtkoek
- Zout en peper
Voorbereiding
- Laat het hertenstoofvlees op kamertemperatuur komen.
- Snipper de ui, snijd de ontbijtspek in blokjes en de champignons in plakjes.
Bereiding
1. Verhit de helft van de roomboter in een braadpan, liefst gietijzer of met een dikke bodem.
2 Bestrooi het vlees met zout en peper en voeg het vlees toe en bak rondom bruin. (Doe het in gedeeltes als je een kleine pan hebt, zodat het vlees goed rondom is aangebakken).
3. Fruit in een andere pan de ui en de resterende boter en roer de tomatenpuree door de gefruite ui. Blus het vervolgens af met de bouillon en rode wijn.
4. Voeg het mengsel bij het vlees en voeg de rozemarijn, jeneverbessen, laurier en kruidnagel toe. Laat het vlees op een laag vuur met het deksel op de pan rustig gaar stoven gedurende 45 tot 60 minuten.
5. Bak, terwijl het vlees gaart, de blokjes ontbijtspek krokant en bak de plakjes champignons in het spekvet.
5. Doe het spek bij de goulash, samen met de champignons, zilveruitjes, piccalilly en de ontbijtkoek. Laat alles samen nog even zachtjes sudderen tot de ontbijtkoek is opgelost en de saus enigszins is gebonden.
6. Breng de goulash op smaak met zout en peper.
7. Gebruik eventueel nog wat allesbinder als de saus nog iets te dun is.
Serveer met ovenaardappeltjes met knoflook en oregano, gestoomde spruitjes, rodekool met appel en kaneel.
Eet smakelijk!