Ingrediënten
- 1200 gram Iberico ribfingers
- BBQ saus
Voor de zelfgemaakte rub
- 3 el zout
- 3 el gemalen peper
- 3 el kerriepoeder
- 3 el jintan (gemalen komijnzaad)
- 3 el ketoembar (gemalen korianderzaad)
- 2 limoenen
- Lente-ui
Voorbereiding
- Zorg dat het vlees goed op kamertemperatuur is.
- Steek de BBQ aan en breng deze naar 225-250 ºC.
- Bereid de rub: meng alle ingrediënten voor de rub door elkaar.
- Meng de rib fingers goed met de rub en zorg dat ze geheel bedekt zijn met de kruiden.
Bereiding
1. Leg de rib-fingers op het hete rooster en sluit de deksel. Laat ze circa 3 minuten garen.
2. Draai de ribfingers om en gaar de andere kant een 3 minuten met de deksel gesloten. Herhaal dit nog 1 a 2 keer totdat ze gaar zijn. Afhankelijk van de dikte zijn de Ibérico ribfingers met 8-10 minuten gaar.
3. Haal de fingers van het vuur en serveer ze direct.
4. Serveer met stukjes limoen, lente-uitje en de BBQ saus.
Eet smakelijk!