Ingrediënten
Voor 4 personen
- 12 varkenswangen
- 75 ml olijfolie
- 1 el grof zeezout
- 1 stengel citroengras
- 2 rode chilipepers
- 3 sjalotjes
- 5 cm laos
- 4 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
- 2 el tamarinde pasta
- 2 el vissaus
- 2 el palmsuiker
- 800 ml kokosmelk
- 250 gram pandanrijst
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de varkenswangen in een grote ovenschaal. Besprenkel ze royaal met de olijfolie en bestrooi ze met het zeezout. Meng goed door zodat ze rondom goed zijn bedekt.
2. Snijd het citroengras fijn en de chilipepers in dunne ringetjes. Pel de sjalotjes en snijd ze in grove stukken. Schil de laos en hak fijn. Verdeel deze ingrediënten en de limoenblaadjes, de tamarinde pasta, vissaus en de palmsuiker over de ovenschaal en schenk er zoveel kokosmelk bij dat alle ingrediënten onder staan.
3. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in de oven. Laat de wangen ongeveer 2 uur zachtjes stoven. Kook aan het einde van de bereidingstijd de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Controleer of de varkenswangen zacht zijn (laat ze indien nodig langer garen) en serveer de rijst erbij.
Tip: bestrooi met fijngehakte koriander.
Eet smakelijk!