Ontdek dit heerlijke kalfsstoofgerecht met rijke smaken van kalfsvlees, gemengde paddenstoelen en hoppig bier. Afgetopt met luchtige cheddar-deegballen, maakt dit recept van je BBQ een ware smaakbeleving. Perfect voor een gezellige avond en gegarandeerd een favoriet aan tafel!
Ingrediënten
- 500gr Kalfsstoofvlees
- Hoppig bier, geen ipa
- 250 ml paddenstoelenbouillon
- 500 gram gemengde paddenstoelen
- Prei
- Peterselie
- 2 el bloem
- 3 tl peper
- 3 tenen knoflook
- 3 sjalotten fijn
- 100 gr boter
- 175 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gram geraspte cheddar
- Zout
Bereidingswijze
1. Steek de BBQ aan voor indirecte hitte van 200 graden. Snij ondertussen het vlees in mooie blokken en de paddenstoelen in partjes. Snij de prei in rondjes en de knoflook fijn.
2. Zet de Dutch Oven op het hitteschild zodat deze ook warm word. Doe de boter in de warme oven en laat het smelten. Bak het vlees aan alle kanten aan.
3. De paddenstoelen kunnen er dan in met de ui en peterselie. Ook voeg je het hele flesje bier en de bouillon toe. Sluit dan de Dutch Oven en doe ook de BBQ dicht.
4. Laat dit minimaal 2 uur staan. Roer elke 45 minuten en voeg eventueel iets water toe als er te weinig vocht over is.
5. Meng de bloem, gesneden peterselie, 75 gr boter, zelfrijzend bakmeel en de cheddar met wat zout. Voeg zeer koud water toe, druppelsgewijs, totdat het deeg niet meer aan de kom kleeft. Kneed het hierna kort en maak er dan 12 tot 15 ballen van die even groot zijn.
6. Verspreid de deegballen over de stoof en laat deze 30-40 minuten garen en kleuren. Laat de deksel van de oven, de BBQ wel dicht zodat je de hitte behoudt.
Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.