Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gram kangoeroefilet
- 2 mango's
- 50 gram geraspte kokos
- 200 ml kokosmelk
- 200 ml fond (of bouillon)
- 150 gram boter
- 15 gram suiker
- Peper en zout
- Mespuntje kaneel
- 2 eetlepels olijfolie
Voorbereiding
- Ontdooi de kangoeroefilet 24 uur in de koelkast.
- Verwijder daarna de verpakking en laat het vlees nog 30 minuten voor bereiding op kamertemperatuur komen. Dek het vlees af.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
2. Pel en snijd de mango's in dunne reepjes.
3. Smelt een deel van de boter op middelhoog vuur. Stoof vervolgens de mango en houd ze warm. Karamelliseer met de suiker.
4. Smeer het vlees in met de olijfolie en bak de filets aan beide kanten kort (zo'n 2 minuten) op hoog temperatuur.
5. Deglaceer (Bakresten in de pan losweken)met de kokosmelk en fond. Breng het vervolgens op smaak met de kaneel, peper en zout.
6. Doe de kangoeroefilets in een ovenbestendige schaal (of pan) en zet zo'n 7 minuten in de voorverwarmde oven voor medium rare.
7. Laat de filets 8 minuten rusten onder een theedoek of aluminium folie. Laat de saus onder tussen voor de helft inkoken.
8. Zeef de saus en werk af met klontjes boter.
9. Snijd de kangoeroefilets in dunne plakjes, maak een bedje van de mango en giet nog wat saus over het vlees.
10. Bestrooi het gerecht met geraspte kokos.
Eet smakelijk!