Benodigdheden voor vier personen
- Doperwten en wortels (diepvries) - Aardappelen die je met de schil kan koken - Melk - Roomboter - 300 gr. Kipgehakt - 1 poussin - Kip op stok pesto - Kip op stok - 1 ui - 1 teenknoflook - Paneermeel - Peterselie - Gerookte paprikapoeder - Milde paprikapoeder - Chicken BBQ rub - 2 citroenen - Verse oregana - Olijfolie - Munt - Honing - Vleesjus |
Voorbereiden
- Was de aardappelen
- Maak kipgehakt balletjes ter grootte van pingpongballen.
- Snipper de ui zeer fijn en hakt de knoflook ook fijn.
- Meng een kop paneermeel met 4 eetlepels melk en een theelepel van beide paprikapoeders en een eetlepel peterselie.
- Meng alles door elkaar en voeg zout en peper naar eigen inzicht toe.
- Draai de ballen en leg ze even in de koelkast
- Poussin in de ovenschaal
- Vet de overschaal in met een beetje olijfolie
- Snijdt de citroenen in plakken en leg deze op de bodem van de overschaal
- Ris de orgegano en verspreidt deze over de citroenen
- Rub de Poussin met de chicken bbq kruiden en leg hem op de citroenen.
Bereiden
- De Poussin met ongeveer 40 minuten in een over van 180 graden, maar kijk vooral zelf ook goed hoe gaar hij is.
- Kook de aardappelen gaar
- Koor de doperwten en wortels volgens de verpakking
- Bak de gehaktballen in een hapjes pan (ongeveer 10 minuten nodig)
- Bak de kippen op stok in een grilpan (ongeveer 10 minuten)
- Maak de jus volgens de beschrijving
- Giet de aardappelen af en verwarm in de pan met de aardapellen 50 gram roomboter en een kop melk. Stamp de aardappelen met schil en al met een stamper, tot een robuuste puree.
- Haal de citroenen uit de overschaal, zet de Poussin nog minuten onder de directe gril voor een knapperig vel.
- Haal het vruchtvlees uit de citroen en meng dit met een eetlepelhoning en verse peterselie en een eetlepel olijfolie.
- Giet de doperwten en wortels af
Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.