Ingrediënten voor twee personen
- 300 à 400 gr kippenlevers
- Olijfolie
- Klontje boter
- 1 el mosterd
- 1 el bloem
- Zout en peper
- 2 (hand)sinaasappels
- 1 ui
- Kneepje tomatenketchup.
- (evt. scheutje Grand Marnier)
Bereiding
1. Zet de oven op de ‘warmhoudstand’ (50 graden) en plaats daar een lege ovenschaal in. Pers de ene sinaasappel en schil de andere met een kartelmes. Snij de geschilde sinaasappel vervolgens in plakjes van een halve centimeter.
2. Pel de ui en snij deze in ringen.
3. Snij de kippenlevers (indien nodig) in twee stuken en vermeng deze met de mosterd. Strooi er zout en peper over en meng het geheel vervolgens met de bloem.
4. Verwarm op hoog vuur de boter met een scheutje olijfolie. Bak daarin de kippenlevers hooguit 3 minuten (beetje bruin, maar wel roze van binnen). Schep het geheel in de verwarmde ovenschaal.
5. Doe opnieuw een beetje olijfolie in de pan en gaar op laag vuur de uienringen. Ze moeten zacht worden en niet bruin. Schep deze op de kippenlevers.
6. Doe de plakken sinaasappel twee minuten in de pan en schep deze op de kippenlevers en de uienringen.
7. Verwarm de sinaasappelsap kort op hoog met de tomatenketchup (en evt. de Grand Marnier) en schenk de warme dressing over de ingrediënten in de ovenschaal.
Tip: Serveer er notenrijst bij.
Met dank aan Hans Blok voor het recept.