Ingrediënten
- 1/2 soepkip van ongeveer 1300 gram
- 2 liter water
- zak soepgroente, ongeveer 400 gram
- duim verse gember, geschild en geraspt
- 6 kastanje champignons, in partjes gesneden
- 10 zwarte peperkorrels, gekneusd
- flinke theelepel sambal badjak
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 theelepel gedroogde tijm
- handje verse peterselie, fijngehakt
- 2 theelepels sesamolie
- 1 theelepel vissaus
- 1 kip bouillonblokje
- 1 theelepel suiker
Bereiding
1. Verhit je (soep)pan met olie en braad hier de kip in aan tot deze een licht kleurtje heeft. Dit duurt ongeveer 5 tot 8 minuten. Vergeet de kip niet af en toe te draaien. Wanneer de kip klaar is, kan je hem uit de pan halen en even weg zetten.
2. Bak nu de champignons in dezelfde pan voor 2-3 minuten en voeg dan de gember, sambal, tijm, peperkorrels, ketjap, sesamolie, sojasaus en vissaus toe. Bak dit voor 1-2 minuten door.
3. Voeg nu de soepgroenten toe en bak ook deze voor 2 minuten. Zet het vuur lager en voeg het water, bouillonblokje en suiker toe. Leg tevens de kip terug in de soep. Breng dit rustig aan de kook met de deksel op de pan. Dit mag 2 tot 3 uur heel zachtjes koken.
4. Haal na 2 tot 3 uur de kip uit de pan en pluk het kippenvlees van het bot.
5. Voeg het kippenvlees daarna weer aan de soep toe.
6. Je kan de soep verder op smaak brengen met peper, zout, ketjap of sojasaus.
Met dank aan Familie over de Kook