Ingrediënten
Voor de pizzabodem
1 tl basterdsuiker
3 el olijfolie
10 gram droge gist
300 gram witte bloem
1 tl zeezoutvlokken
Voor de toppings
- 4 stuks lamsbiefstuk
- 100 gram tomatensaus
- 225 gram diepvries spinazieblokjes
- 1 rode ui in ringen
- 125 gram verse mozzarella, dik gesneden
- 2 takjes munt, blaadjes los
- 100 g feta, verkruimeld
Voor yoghurt-munt dressing
- 100 gram diepvries spinazie
- 4 takjes munt (alleen blaadjes)
- 250 ml Griekse yoghurt
Voorbereiding
De pizzabodem maken
- Los de gist met suiker op in lauwwarm water. Zodra er kleine "bubbeltjes" op het water liggen, is het goed.
- Maak een bergje van de bloem en voeg daar de zeezoutvlokken, 1 eetlepel olijfolie en de opgeloste gist toe.
- Kneed het tot een soepel deeg. Het deeg is goed als het niet meer plakt en je een vliesje kunt trekken.
- Laat het deeg rijzen onder een natte theedoek totdat het verdubbeld is (in volume).
Munt-yoghurt dressing maken:
- Doe de spinazie, munt en yoghurt in een blender en maal deze fijn.
- Houd de dressing koel in de koelkast tot gebruik.
Bereiding
1. Haal het vlees uit de verpakking en laat het op kamertemperatuur komen.
2. Verwarm de oven voor op 220°C.
3. Verwarm een koekenpan, barbecue of Kamado.
3. Bak het vlees rondom bruin aan (2 minuten per kant) en houdt een kerntemperatuur aan van 40°C.
4. Laat het vlees 10 minuten rusten en snijd ze in dunne plakjes (tegen de draad in).
5. Rol het deeg uit op een bakplaat of pizzavorm.
6. Smeer het deeg in met olijfolie, verspreid de tomatensaus over de pizza en houd de rand 1 cm vrij.
7. Verdeel de spinazieblokjes, rode ui en mozzarella over de pizzavorm. Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten totdat de zijkanten bruin en knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
8. Haal de pizza uit de oven en beleg het met dunne plakjes lamsbiefstuk.
9. Zet de pizza 5 minuten terug in de oven om het vlees rosé te garen.
10. Haal het geheel uit de oven en decoreer met muntblaadjes, gekruimelde feta en de zelfgemaakte mint-yoghurt dressing.
Eet smakelijk!