Ingrediënten voor 5 personen
- 600 gram lamsgehakt
- 3 knoflooktenen
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl grof zeezout
- 0,5 tl zwarte peper
- Olijfolie
- 5 naan
Voor de Griekse salade
- 4 el olijfolie
- 2 el rode wijnazijn
- 1 tl citroen
- 2 knoflooktenen
- 3 pruimtomaten
- Halve komkommer
- Halve rode ui
- 5 et feta
- 4 el bladpeterselie
- 0,5 tl grof zeezout
- 1/4 tl zwarte peper
Voor de yoghurtdressing
- 350 gram Griekse yoghurt
- 2 el citroensap
- 4 el verse munt
- 0,5 tl grof zeezout
Voorbereiding
- Haal het gehakt minimaal 24 uur voor bereiding uit de koelkast. Laat het vervolgens een uur voor bereiding uit de koelkast op kamertemperatuur komen.
- Snijd de knoflooktenen voor de gehaktballetjes fijn.
- Meng het lamsgehakt, de gehakte knoflooktenen, komijn, zout, peper en olijfolie in een kom met de hand. Let op: kneed het niet te lang.
- Maak ongeveer 20 balletjes van het mengsel en steek ze op spiesjes.
Bereiding
1. Rasp een theelepel citroenschil, pers de knoflooktenen, snijd de pruimtomaten en komkommer in blokjes, snipper de ui en verkruimel de feta. Doe dit vervolgens in een schaal en voeg de olie en azijn toe. Meng dit voorzichtig. Voeg daarna de peterselie (fijngehakt) toe.
2. Bestrijk de balletjes met een beetje olie.
3. Bereid de barbecue voor voor direct grillen op 175-230 °C. Plaats eventueel een rek op de bbq.
4. Leg de spiesjes op de barbecue en grill ze zo'n 5 minuten met een dichte deksel. Keer regelmatig.
5. Meng ondertussen de yoghurt, citroensap, verse munt en zeezout in een kom voor de yoghurtdressing.
6. Leg de naanbroodjes de laatste minuut op de barbecue, zodat ze lekker warm worden.
7. Bestrijk een naan met de yoghurtdressing en leg een paar lamsgehaktballetjes erop. Serveer met de Griekse salade.
Eet smakelijk!