Ingrediënten
- Peper
- Zout
- 500 gr Buikspek
Voorbereiding
Haal de buikspek uit de vriezer en uit de verpakking. Rub hem bevroren en al in met alleen peper en zout. Laat de buikspek nu 24 uur in de koelkast ontdooien.
Bereiding
1. Stook de barbecue op tot 250 graden. Doe dit met houtskool, want je hebt ongeveer een uur hitte nodig en daarna nog 90 minuten temperatuur van ongeveer
100 – 120 graden. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een aantal briketten toevoegen na 45 minuten houtskool.
2. Doe de buikspek in een hitte bestendige bak en plaats hem op indirecte hitte op de barbecue. Start heel heet en laat hem natuurlijk iets afkoelen tot 100 – 120 graden na een uur. Laat de buikspek er dan minimaal 90 minuten op liggen.
3. Haal de buikspek van de barbecue en laat hem helemaal terug koelen.
4. Aansnijden en dan nog even af grillen.
Tip: Lekker op een broodje met beetje BBQ saus en komkommertje erbij. Maar ook heel lekker na stap 2 en ook zonder toevoegingen super lekker. Een makkelijke snack/voorafje.
Bieradvies: een mooi Blond biertje
Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.